Cum sa iti decolorezi parul la domiciliu

posted in: Moda | 0

Femeile simt adesea nevoia de a se transforma. Ele doresc anumite schimbari care incep de cele mai multe ori cu parul lor. Uneori, parul inchis la culoare poate parea prea “banal”. Mai ales atunci cand esti o persoana careia ii place sa experimenteze, sa ai parul inchis la culoare, acest lucru poate stabili anumite limitari asupra a ceea ce poti incerca in materie de stiluri de coafura. De aceea a iti decolora parul este o situatie la indemana oricui prin care poti experimenta in acest domeniu.

Iti poti decolora parul la domiciliu, nu este nevoie sa te duci neaparat la coafor pentru asta. Dat fiind faptul ca aceasta decolorare a parului la domiciliu nu este o actiune pentru cei “slabi de inima”, trebuie sa studiezi bine inainte cum sa faci acest lucru fara a provoca daune firelor de par.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti decolorezi parul de una singura precum un hair-stylist profesionist!

Pregatirea parului
Decolorarea parului lucreaza prin ruperea “structurii moleculare” a parului si oxidarea pigmentului natural care confera parului culoarea cu care te-ai nascut. Acest proces deterioreaza in esenta structura naturala a firului de par si din acest motiv parul tau trebuie sa fie destul de sanatos in momentul in care te-ai decis sa il decolorezi de una singura, acasa.

Daca parul este uscat sau deteriorat, este preferabil sa astepti o luna sau doua inainte de a il decolora. Daca ai parul sanatos, cel mai bine este sa incepi sa iti pregatesti parul cu aproximativ doua saptamani inainte de a il decolora.

Pentru acest proces de pregatire a firelor de par pentru decolorare, este indicat sa nu iti vopesti parul cu aproximativ trei luni inainte de a il decolora. Acest lucru se datoreaza faptului ca procesul de decolorare functioneaza cel mai bine pe un par cu culoarea naturala sau cat mai aproape de naturalete. Firele de par vor fi de asemenea susceptibile la deteriorare daca actionezi prea des asupra lor prin astfel de factori externi cum ar fi vopsitul sau decoloratul.

De asemenea, trebuie sa “iei o pauza” de la iti mai stiliza parul cu fixative si alte astfel de produse. Nici uscarea prin aplicarea caldurii ( atunci cand folosesti feonul) nu este indicata inainte de a il decolora acasa.

Este bine sa nu utilizezi sampoane si produse care contin sulfati si alcool. Acest lucru ajuta la prevenirea umiditatii excesive care pe termen lung strica structura naturala a firelor de par.

Este indicat sa incepi sa iti tratezi parul cu anumite balsame cam cu aproximativ 2 saptamani inainte sa il decolorezi. Cel mai bine este sa folosesti masti de conditionare care actioneaza in profunzime, pentru a conferi putere firelor tale de par.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *