Cum sa ne protejam impotriva racelilor pe timp de toamna?

posted in: Sanatate | 0

Odata cu schimbarile climatice care apar la schimbarea anotimpurilor, de regula, apar si o serie de boli si probleme de sanatate. In urmatoarele saptamani vom trece oficial de la anotimpul de vara la cel de toamna, iar primele semne deja au inceput sa apara: serile si diminetile sunt mai reci, e mai multa umiditate in aer.

Dupa cum multi dintre voi stiu deja pe propria piele, trecerea dintre anotimpuri si schimbarile bruste de temperatura faciliteaza sensibilitatile la factorii extrinseci, precum si aparitia alergiilor si a virozelor, conditii care desi nu sunt grave, sunt destul de suparatoare si pot altera viata de zi cu zi intr-un mod foarte neplacut. Asadar, cum ne protejam de racelile de toamna? Personal, cred ca cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa:

1) consumati o mare cantitate de apa si de citrice. Vitamina C intareste organismul si il ajuta sa faca fata virusilor;
2) nu ignorati schimbarile de temperatura, mai ales in conditiile in care diminetile si serile devin reci, iar mijlocul zilelor poate parea uneori la fel de fierbinte ca o zi de iulie;
3) nu ignorati umezeala, mai ales la picioare sau in zona capului. Septembrie e, de regula, o luna foarte ploioasa, in care umezeala „e la ea acasa”. Umezeala in oricare dintre extremitatile corpului favorizeaza aparitia racelilor, motiv pentru care trebuie evitata cu orice pret.
4) nu mai dormiti cu geamurile deschise. Si asa in timpul somnului temperatura bazala a corpului scade destul de mult. Din moment ce noptile sunt mai reci, aerul rece nu ar face decat sa scada si mai mult temperatura corpului.
5) evitati zaharurile si bauturile alcoolice. Chiar daca, in esenta, alcoolul face vasodilatatie, el duce la cresterea temperaturii bazale si, in timp, la o transpiratie mai abundenta, ori stiti ca un corp transpirat intr-o zi umeda si racoroasa e gazda perfecta pentru boli.
6) Nu uitati de vitamine si minerale. Sunt la fel de importante ca oricare alimente/suplimente, ba chiar sunt vitale, lipsa lor putand duce la boli grave.

Aceste recomandari nu sunt valabile doar pentru preventia racelilor pe timp de toamna, ci si pe timp de iarna sau la trecerea dintre iarna si primavara, cand sunt aproximativ aceleasi conditii meteorologice.

Sursa articol: superevi.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *