Categorii
Casa si Gradina Servicii

Cum sa te muti intr-o locuinta noua fara stres

Mutatul dintr-o locuinta in alta este pentru oricine o sursa de stres. In afara de impachetarea lucurilor, te gandesti la sortatea lor pe diverse categorii astfel sa incapa cat mai multe in spatii mici, apoi cum sa le transporti sa nu se strice nimic si mai ales sa nu ratacesti nimic din lucrurile tale.

Primul lucru de care trebuie sa tii cont este tipul de obiecte pe care le transporti, deoarece acestea trebuie impachetate in separat astfel incat sa existe sanse cat mai mici sa se intample ceva cu ele. Vei avea un transport separat pentru mobila si tot ceea ce tine de mobilierul din casa. In caz de nevoie, poate fi necesar sa faci mai multe drumuri astfel incat sa nu pui in pericol siguranta vreunei piese de mobilier.

O a doua sectiune va fi cea cu electrocasnice.

Tot ce tine de frigider, cuptor cu microunde, masina de spalat etc, pentru toate acestea va trebui sa ai grija mai ales in momentul in care le duci din casa in masina si din masina in casa. Sistemele lor pot fi fragile, nu vrei sa ai supriza ca in noua casa sa nu mai functioneze.

O alta categorie de foarte mare importanta este reprezentata de obiectele de valoare.

Opere de arta, bijuterii, documente, va trebui sa le acorzi o atentie speciala, mai ales daca te ajuta si straini la mutat. Pentru obiectele fragile va trebui sa iei cutii speciale in care sa le asezi cu atentie apoi sa le transporti fara sa le zdruncini exagerat de mult.

Un aspect destul de important de care trebuie sa tii cont in momentul cand te muti int-un nou apartament sau o noua vila, este tipul de cutii in care transporti lucrurile.

Nu apela la cutiile vechi de carton pe care le ai in casa de ani de zile. Este destul de probabil sa cedeze cand ti-e lumea mai draga. Incearca sa achizitionezi cutii speciale, astfel incat sa poti si sa le protejezi. De asemenea, este destul de important sa nu pui foarte multe lucruri grele intr-o singura cutie, incearca sa le dozezi astfel incat transportarea lor sa nu fie mult prea dificila.

Nu uita sa pui etichete pe fiecare cutie.

Poti organiza cutiile in functie de camere: trei cutii pentru baie, 5 pentru bucatarie, 4 pentru living s.a.m.d. Astfel, in momentul cand vei despacheta vei putea sa le duci pe fiecare direct in camera in care trebuie.

Indiferent unde urmeaza sa te muti, intr-o vila din Pipera, apartament in Herastrau, chirie sau nu, asigura-te ca mutatul tau este o experienta daca nu amuzanta, cel putin nu traumatizanta.

Fie ca te muti in urma unor anunturi de vile Pipera pe care le-ai vazut pe internet sau la recomandarea unui prieten, asigura-te ca stii exact adresa la care urmeaza sa mergi.

Poate deveni destul de neplacut sa te plimbi cu masina plina de cutii prin oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *