Cum sa te protejezi de raceala

posted in: Boli | 0

In mai putin de 2 saptamani, toamna va sosi oficial si va aduce cu sine primul val de viroze respiratorii. Paradoxal, nu iarna se numara cele mai multe cazuri de viroze respiratorii, ci primavara si la inceputul toamnei, atunci cand corpul este martor al schimbarilor dese de temperatura

Virozele respiratorii, afectiuni mult mai cunoscute sub formele de raceli simple, sunt conditii medicale usor de tratat, dar care la fel de usor sunt si de prevenit.
Ce trebuie facut pentru a va proteja de raceala?

1. Sa va alimentati cu multe fructe, de preferinta bogate in vitamina C. Chiar daca inca e vara si pepenii inca se mai gasesc peste tot, asigurarea dozelor zilnice recomandate de vitamina C va poate scuti de multe probleme si bineinteles, de drumurile catre doctorul de familie, dar si de cheltuieli pe medicamente.

2. Nu va lasati pacaliti de frig si nici de schimbarile de temperatura. Primele zile de septembrie vor aduce fluctuatii mari de temperatura, cu dimineti si nopti reci, dar cu zile calduroase. Se recomanda alegerea unor haine mai groase, de preferinta cu fermoar, astfel incat sa va puteti racori in eventualitatea in care se incalzeste in timpul zilei;

3. Puneti pret pe sanatatea voastra si evitati mediile aglomerate si mijloacele de transport in comun. Avand caracter infectios, virozele respiratorii se transmit foarte usor de la om la om, asta mai ales in medii inchise precum autobuzele, trenurile sau metroul.

4. Evitati consumul cafelei, al sucurilor acidulate si pe cat posibil, reduceti tigarile. Pe langa faptul ca aceste obiceiuri nu sunt sanatoase, ele contribuie in mod activ la reducerea imunitatii asigurate de sistemul imunitar. Renuntarea la oricare dintre cei 3 factori reprezinta un prim pas, asta cu toate ca pentru o imunitate de fier, se recomanda la abandonarea definitiva atat al cafelei si a sucurilor acidulate, dar si al tigarilor.

viitordoctor.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *