Cum se curata cizmele UGG

posted in: Cumparaturi | 0

Cizmele UGG sunt prin natura lor produse mai sensibile, asta in ciuda faptului ca au fost concepute pentru a proteja piciorul impotriva umezelii.

Cum ele sunt alcatuite din bucati de piele batucita de oaie, folosirea metodelor traditionale de curatare e improprie, cu atat mai mult cu cat metodele clasice nu vizeaza pielea batucita, deci sunt ceva mai brutale.

Primul lucru care trebuie facut e stabilirea naturii petelor. De ce? Pentru ca anumite tipuri de pete nu se curata cu apa si detergent, ci cu substante chimice, la fel cum petele normale (de pamant, de exemplu), nu se curata neaparat cu produse chimice speciale, ci cu apa si detergent. De exemplu, sangele nu se va curata niciodata cu apa si detergent sau mai rau, cu inalbitor, ci doar cu peroxid de hidrogen.

In principiu, atunci cand vreti sa curatati orice pereche de cizme UGG, trebuie sa luati in considerare urmatoarele posibilitati, respectiv urmatoarele optiuni:
1) Se periaza cizmele astfel incat particulele de murdarie sau de praf sa fie eliminate din tesatura. Altfel, la continuarea procesului de curatare, exista riscul ca murdaria sa intre in tesaturi, unde sa formeze culturi de bacterii, care sa distruga la randu-le intreaga cizma;
2) Se ia o carpa imbibata usor in apa si se sterg suprafetele din material moale ale cizmei. Carpa nu trebuie sa contina prea multa apa. E foarte important sa nu imbibati carpa foarte puternic, intrucat exista riscul ca tesatura sa se deformeze. Ce-i drept, acest lucru nu se intampla doar dupa o singura spalare, ci dupa spalari succesive la scurte perioade de timp intre ele;
3) Dupa curatare, in cizme se pun ziare sau materiale textile care sa mentina forma obisnuita a UGG-urilor. Altfel, sub actiunea propriei greutati, exista riscul de deformare ireversibila.

E foarte important si modul de uscare al cizmelor. El nu trebuie puse niciodata pe calorifere fierbinti, intrucat pielea batucita, sub actiunea caldurii intense, se poate decolora si chiar deteriora. Cizmele se lasa pe surse slabe de caldura sau sa se usuce natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *