Cum se instaleaza corect un scaun auto pentru bebelusi?

posted in: Comert electronic | 0

Ca parinti, cu totii sunteti interesati de siguranta copilului; asadar, inainte de a pleca la drum va luati toate masurile de precautie pentru cel mic, fie ca este vorba despre o simpla plimbare prin parc sau de un drum lung cu masina.

Legile care reglementeaza transportul bebelusilor cu masina, impun scaunul auto in transportul acestuia. Insa, nu doar achizitionarea si folosirea scaunului auto este obligatorie ci si utilizarea acestuia in mod corect, pentru siguranta celui mic. Daca achizitionati scaune auto bebelusi, trebuie sa cititi cu mare atentie manualul de instalare al acestuia, si sa acordati o atentie sporita instalarii pentru ca montat necorespunzator, scaunul este la fel de daunator ca lipsa totala a acestuia. Foarte important sa stiti ca ca pana la varsta de 1 an (si greutatea de cel putin 9 kg), scaunul auto al micutului se monteaza cu fata in sensul opus celui de mers; o pozitionare cu fata in sensul de mers  ar putea leza grav coloana bebelusului in caz de impact.

De preferat ar fi sa alegeti un scaun auto cu sitem isofix, deoarece acesta protejeaza mai bine copilul in cazul unui accident, scaunul avand aceiasi miscare cu a masinii si evitand astfel miscarea haotica a scaunului in interiorul autovehiculului si lezarea celui mic; cautati in ofertele magazinelor si o sa gasiti modele de scaune auto ieftine cu sistem isofix pentru o mai buna protectie.

Cand instalati un scaun auto, potriviti in mod corespunzator centura, aceasta fiind cea mai des intalnita greseala in instalarea unui scaun auto; daca hamurile si centurile sunt largi, sau plasate necorespunzator copilul se poate rani. O pozitionare corecta a acestora este la nivelul subratului celui mic.

Calatorie placuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *