Cum se intretin lenjeriile pentru saltele?

posted in: Servicii | 0

Daca ati achizitonat lenjerii pentru pat sau doriti sa faceti acest lucru trebuie sa stiti si care este modul cel mai bun de a le intretine. Lenjeriile de calitate au un cost destul de ridicat, asadar este indicat sa le intretineti bine. Lenjeriile de pat de lux sunt o investitie care adauga confort si caldura la orice casa. Avand grija de lenjeriile dumneavoastra din bumbac pur sau de cele facute din combinatii cu bumbacul acestea vor avea un aspect minunat mai multi ani. Cele mai multe dintre lenjeriile de lux vin in pachet cu instructiunile de intretinere scrise sau cusute pe etichete. Sugestiile oferite in continuare sunt menite sa completeze ceea ce a spus producatorul.
In primul rand trebuie sa stiti ca puteti spala lenjeria de pat la domiciliu, nu este recomandat sa procedati astfel decat daca producatorul va indeamna in alt mod. In continuare sunt cateva sfaturi rapide:
– Intotdeauna spalati lenjeriile noi puse pe saltele inainte de a le folosi prima data.
– Utilizati un detergent cu putere de actiune mai usoara pentru a extinde durata de folosire a lenjeriei.
– Unele produse de ingrijire a pielii contin agenti de oxidare care vor decolora lenjeria de pat atunci cand este spalata. Daca folositi astfel de produse aveti grija sa va spalati inainte de a va merge la culcare.
– Lenjeria de pat se va micsora in mod natural, insa daca o spalati la temperaturi foarte mari sau o uscati in acelasi mod atunci acest proces va fi mult mai rapid.
Spalarea lenjeriilor de pat:
1. Separati lenjeriile in culori deschise si culori inchise. Evitati sa supraincarcati masina de spalat pentru a nu deteriora fibrele lungi discontinue cum sunt cele din lenjeria egipteana de exemplu. Se spala cu o apa calda si cu un agent de spalare cu actiune usoara.
2. Permiteti masinii de spalat sa se umple cu apa si sa inceapa sa amestece lenjeriile iar abia apoi incepeti sa adaugati detergentul sau inalbitorul. De obicei nu aveti nevoie de cantitatea de detergent recomandata, asadar incercati sa puneti cam jumatate din aceasta.
Uscarea lenjeriilor:
1. Uscarea la aer este optiunea ideala pentru lenjerii, dar si un uscator face o treaba excelenta atunci cand nu este posibila prima varianta.
2. Nu setati o temperatura de uscare foarte mare si nu le tineti un timp indelungat in uscator deoarece se vor deteriora.
Cum calcam lenjeriile: Lenjeriile de pat fine sunt facute din fibre naturale si au tendinta de a face cute, mai ales atunci cand sunt noi. Daca sunt spalate si uscate in mod corespunzator atunci foarte probabil sa nu aiba nevoie sa fie calcate. Daca totusi este cazul utilizati un fier de calcat cu talpa din fier usor umeda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *