Categorii
Vanzari

Cum se prepara Porcheta

Metodele de pregatire si preparare a porchettei au ramas traditionale si s-au pastrat de-a lungul generatiilor din Italia, produsul fiind importat si in alte tari cu ajutorul imigrantilor italieni la inceputul secolului XX, astazi fiind la fel de gustos si cautat in aproape toate tarile lumii.

Porcheta se prepara din carne de porc fraged, care este bine pregatit si spalat inainte de dezosare, este umplut cu diverse condimente (ierburi aromatice, sare, piper, rozmarin, usturoi, etc) si bucati de ficat si splina. Odata asezonata, carnea de porc se infasoara in jurul unui bat/suport de lemn de la un capat in altul (care este foarte util si pentru transport) si apoi se leaga cu un sir de ata groasa. Urmeaza etapa de coacere, care poate dura de la doua pâna la cinci ore, in functie de marimea animalului, carnea fiind verificata din timp in timp pentru a se vedea evolutia progresiva a culorii si crustei delicioase. Astazi in România porcheta este la fel de apreciata ca in Italia sau alte tari latine.

Porchetta mica este un produs care a facut istorie si a pastrat traditia produsului. Doar cu ingrediente naturale, fara aditivi, conservanti sau utilizarea hormonilor pentru dezvoltarea carnii de porc, acest produs este realizat intr-o maniera specifica DelPapa. Dupa procesul de dezosare, asezonarea si condimentarea manuala, urmeaza rularea si legarea carnii. Produsul este apoi copt la temperatura ridicata peste doua ore, iar rezultatul este o porchetta de cea mai buna calitate. La suprafata crusta este ademenitoare, iar la interior aluatul este delicios si condimentat. Porcheta mica are o greutate redusa fata de o porchetta obisnuita (12-16 kg) si poate fi servita calda sau rece.

Del Papa Focsani este producator de Porchetta, un deliciu cu specific italian, natural si savuros. Calitatea produsului Porchetta provine din experienta de peste 15 ani in domeniu si a retetelor proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *