Cum se realizeaza bibliografia lucrarii de licenta

posted in: Facultate | 0

Ce este o bibliografie?

O bibliografie este o lista a tuturor surselor (carti, reviste, referate, pagini web, etc.) folosite pentru obtinerea de informatii atunci cand se realizeaza o lucrare.

In cazul unei lucrari de licenta, bibliografia este ultima parte a lucrarii ce va contine lista tuturor surselor de informatie folosite de catre absolvent pentru intocmirea lucrarii. Bibliografia nu se numeroteaza ca si capitol al lucrarii.

Veti gasi ca e mai usor sa pregatiti bibliografia daca urmariti fiecare carte, enciclopedie sau articol pe care le folositi cand cititi si cand luati notite. Incepeti o bibliografie preliminara sau o ciorna, insirand pe o foaie separata toate sursele consulatate. Notati titlul complet, autorul, editura, pagina, localitatea si data publicarii fiecarei surse. De fiecare data cand inregistrati o informatie sau cand citati o sursa, puneti o nota de subsol sau o paranteza cu datele ei: titlu, autor, volumul, pagina. Cand terminati de scris lucrarea, puteti folosi informatiile de pe fisele dvs verificand bibliografia.

Cand asamblati o bibliografie la final, enumerati sursele (texte, articole, interviuri etc), in ordinea alfabetica dupa numele autorilor (atentie, nu prenume). Sursele care nu au autori (enciclopediile, filmele) ar trebui sortate alfabetic dupa titlu. Exista diferite formate pentru bibliografii, astfel incat trebuie sa va consulatati profesorul indrumator pentru a nu trebui sa o rescrieti de mai multe ori, sau, si mai rau, pentru a nu fi depunctat la evaluare.

O lucrare de licenta cu o bibliografie bogata va demonstra ca eforturile pentru realizarea ei au fost considerabile. Ca ultim sfat, incercati sa nu treceti in bibliografie surse pe care nu le-ati folosit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *