Cum se stabileste pretul unei traduceri autorizate?

posted in: Servicii | 0

In primul rand traducerile difera in functie de limba in/din care se traduce. Sunt limbi de circulatie generala, precum engleza, franceza, spaniola, italiana, germana, in cazul carora tarifele practicate sunt unele obisnuite.

Sunt limbi dificile precum rusa, chineza, japoneza, greaca, ale caror tarife pot si duble sau chiar triple de oarece sunt mai putini traducatori autorizati pe aceste limbi, decat pe cele de circulatie internationala.

In al doilea rand pretul unei traduceri difera in functie de tipul acesteia. Pe langa pretul unei traduceri autorizate, la o traducere legalizata, de exemplu, se va plati si onorariul notarului public care legalizeaza traducerea.

Preturile unei traduceri variaza si datorita: gradului de dificultate, volumului, urgentei (traducerea in aceeiasi zi sau intr-un interval scurt), termenilor de specialitate etc.

Este imposibil a se practica acelasi tarif indiferent de domeniul de tradus: beletristic, juridic, financiar, economic, tehnic etc. Unele traduceri contin foarte multi termeni de specialitate, de unde si un pret mai ridicat. Se aplica astfel taxa de dicultate sporita, de 50% pana la 100%.

De asemenea, atunci cand aveti nevoie de un volum ridicat si intr-un termen scurt, birourile de traduceri sau traducatorul autorizat independent, va majora pretul unei traduceri cu taxa de urgenta.

In functie de experienta traducatorului dar si de necesitatea clientului, pretul aplicat unei traduceri poate varia.

Fiecare traducator independent sau birou de traduceri are dreptul sa solicite pretul considerat a fi just pentru munca depusa iar clientul este liber sa aleaga.

Cereti mai multe oferte de pret traduceri, de la traducatori autorizati independenti, cat si de la birouri de traduceri!

Pentru Traduceri Germana Timisoara, interpretariat germana Timisoara si imprejurimi, puteti apela cu incredere la traducator autorizat Koller Nicoleta Melania! Pentru orice informatii suplimentare, puteti vizita si site-ul Traduceri Germana Timisoara!

http://www.traducerigermanatimisoara.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *