Cum utilizam corect un scaun auto pentru copii?

posted in: Cumparaturi | 0

Utilizarea de scaune auto este mai importanta decat ne-am imagina! Avand in vedere traficul de astazi si obligatiile pe care le avem cand plecam in plimbari sau drumetii, masina este mijlocul indispensabil de transport. Iar cel mai pretentios pasager este cu siguranta copilul tau, pentru ca drumul poate deveni pentru el obositor si plictisitor iar plimbarea ta poate deveni un adevarat cosmar! Atunci cand iei copilul cu tine, gadeste-te la varsta pe care o are si mai ales de resursele de care dispui pentru a te ajuta pe parcursul calatoriei.

Masina este un bun de care nu te poti lipsi si evident trebuie sa fii insotita de micutul tau! Cunosti care sunt solutiile pentru ca plimbarea cu masina sa devina o experienta placuta pentru amandoi? Sau care sunt regulile esentiale de respectat atunci cand mergeti cu masina?

In primul rand evita rasfatul nemotivat pe parcursul drumului! Daca ai un copil mai energic, aseaza-l intr-un scaun auto potrivit nevoilor sale, explicandu-i cat este de important sa fie protejat si in siguranta! Trebuie sa invete inca de mic regulile masinii, pentru ca mami si tati sunt primele exemple pe care copilul le insuseste, trebuie sa ii arata-ti piticului cum trebuie sa se comporte si ce anume trebuie sa faca o persoana cand este in masina!

Evita sa il pui in situatii dificile amenintandu-l ca il lasi in masina sau “ce se va intampla cand veti ajunge la destinatie”. Este o tehnica gresita pe care micutul o poate adopta ca o pedeapsa iar in cele din urma va ajunge sa urasca mersul cu masina!
Este important sa ii explici rolul pe care il are scaunul auto, incepand de la siguranta oferita, pozitia sanatoasa a corpului, confortul pe care acesta il are asupra sa si totodata asupra ta ca parinte!

Daca ai mai multi copii, stabileste locul pe care fiecare dintre ei il ocupa in masina inainte de a incepe calatoria! Este o idee buna sa ii lasi pe ei sa aleaga, insa daca acest lucru nu este posibil, aceasta strategie te va ajuta sa eviti pe cat posibil harjonelile din timpul drumului!
In acest caz trebuie sa ai in masina scaune auto pentru toti copiii, si sa se echipezi cu tot ce trebuie, incepand de la asamblarea scaunului pana la echiparea cu paturele, pungi, prosoape, apa, mancare si mereu geanta cu biberonul penntru apa sau ceai pregatit!

Poti transforma calatoria cu masina intr-o experienta placuta, daca folosesti corect un scaun auto pentru copii si mai ales daca stii cum sa controlezi orice situatie care poate interveni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *