Categorii
IT

Coronavirus afecteaza vanzarile Apple

Coronavirus afecteaza vanzarile AppleActiunile Apple au scazut cu 2% in urma infectarii cu coronavirus. Analistii au aratat ca Apple este extrem de afectata asa cum se intampla si cu marile companii care depind de China care sunt: Huawei, Oppo, Vivo si Xiaomi.

    In ce masura afecteaza coronavirus Apple

In primul rand actiunile au avut ca urmare scaderea a 30 de miliarde de dolari , aspect care a afectat intr-o foarte mare masura compania Apple.

In luna ianuarie a acestui an, Apple a anuntat ca se asteapta la vanzari intre 63 si 67 de miliarde de dolari si asta doar in primele trei luni ale acestui an. Pana in acest moment se estimeaza ca Apple va avea vanzari intre 58 si 60%. Cu toate ca fabricile care asambleaza iPhone au inceput sa redeschida in China mobilizarea este mai slaba decat se asteaptau cei de la Apple.

Se asteapta ca Apple sa vanda doar 38 de milioane de iPhone-uri in acest trimestru, mai exact cu 8 milioane mai putin fata de estimarile initiale. ”Dacă o fabrică de componente rămâne închisă și este singurul furnizor, atunci toată lumea trebuie să se oprească și să aștepte”,a transmis o sursa a agentiei Cannaccord Genuity. Acceseaza https://preferate.net/stiri-noi-tehnologie/ pentru mai multe informatii.

Atat Apple cat si Huawei au 99% din productie realizata in China iar epidemia cu coronavirus le afecteaza productia.  Huawei a depasit Apple in anul 2019 la vanzari, fiind in prezent pe locul doi la nivel mondial dupa Samsung.

Alti rivali ai Apple au procente diferite de productie in China deoarece au deschis in ultimii ani si fabrici in India, si anume Oppo are doar 83% din productie in China, Xiaomi are doar 72% din productie in China iar Vivo are doar 65% din productie in China.

Samsung in schimb este castigator. Acesta realizeaza de  10 ani televizoare in Vietnam, mai exact jumatate din productia sa anulata este realizata in acest stat.

In urma studiilor efectuate s-a constatat ca productia Huawei ar urma sa scada cu 15% in primele trei luni, productia Apple cu 10% iar productia Samsung cu 3%.

Categorii
IT

Certificare ITIL – Îmbunătățiți cariera și salariul dvs. în managementul serviciilor IT

Tehnologia acestor zile joacă un rol important în atingerea obiectivelor în majoritatea organizațiilor la nivel global. Cerința pentru persoanele cu cunoștințe în domeniul tehnologiei informației sa amplificat în mod semnificativ, companiile au nevoie de mai mulți oameni înclinați să facă acest lucru. Pe măsură ce ITIL va contribui la creșterea producției și la reducerea costurilor organizației, companiile au nevoie de persoane certificate ITIL, precum și de a-și pregăti lucrătorii să obțină abilități și abilități calificate pentru a obține aceste lucrări. Ca lucrător care este certificat ITIL este un avantaj imens pentru o anumită organizație.

Certificarea ITIL se bazează în principal pe un set de procese de afaceri. O persoană instruită are cunoștințele necesare pentru a recunoaște modul în care tehnologia informației trebuie procesată într-o anumită organizație. În plus, această persoană poate exprima idei care pot reduce costurile pe care o organizație le poate plăti și în mod semnificativ, cum să utilizeze resursele afacerii pentru finalizarea unui proiect definit. În plus, persoanele certificate ITIL au capacitatea de a combina concepte IT actualizate cu normele de afaceri existente, rezultând în eficiență și productivitate.

În ITIL, există multe certificări în diferite domenii care sunt în prezent oferite. Aceste certificări sunt oferite la diferite niveluri. Există 5 tipuri de certificări ITIL disponibile care pot fi achiziționate.
1. Certificarea Fundației ITIL în managementul serviciilor IT
2. Certificat de practician în managementul serviciilor IT
3. Nivel intermediar
4. Nivelul de experți
5. Master nivel

Nivelul Fundației
Certificarea Fundației ITIL este certificarea de bază oferită de ITIL. Motivul certificării Fundației ITIL în Managementul Serviciilor IT este de a verifica dacă acești candidați au obținut cunoștințe despre conceptele, terminologia și structura de bază ale ITIL și au înțeles conceptele fundamentale ale practicilor ITIL pentru Gestionarea Serviciilor IT.

Nivelul practicianului
Nivelul practicantului este următorul pas după nivelul de înființare. Scopul certificării practicienilor ITIL este de a pregăti profesioniștii cu abilitățile necesare pentru a aplica conceptele ITIL în organizația lor. Certificarea practicianului oferă principalele aspecte practice pentru a completa îndrumarea ITIL, care conține competențe cheie pentru a începe adaptarea și adoptarea ITIL într-o organizație.

Nivel intermediar
Nivelul ITIL Intermediar încorporează o structură secțională, fiecare modul având un focus diferit. Elevii pot lua cât mai puțini sau mai multe certificate intermediare în funcție de cerințele lor, pentru a se potrivi nevoilor lor. Nivelul intermediar trece în profunzime decât primul nivel (nivelul Fundației) și este o certificare recunoscută de industrie.

Expert ITIL
Pentru a obține certificarea ITIL Expert în managementul serviciilor IT, studenții trebuie să finalizeze cu succes nivelul Fundației ITIL, precum și un număr de unități intermediare și cursul de gestionare pe durata ciclului de viață (MALC). Acest lucru aduce organizarea spiritului deplin al unei metodologii a ciclului de viață pentru gestionarea serviciilor și combină cunoștințele dobândite în cadrul structurii de certificare.

ITIL Master
Certificarea ITIL Master Level vă va evalua abilitatea de a analiza și de a aplica conceptele ITIL în domenii noi. Veți fi obligați să descrieți și să explicați modul în care ați aplicat personal cunoștințele, metodele, principiile și tehnicile de la ITIL pentru a obține rezultatele de afaceri dorite.

La finalizarea cu succes a certificării Master ITIL, veți fi înaintat un pachet de propuneri, de lucru și ați finalizat un interviu cu un grup de evaluatori.

Deși obținerea certificării ITIL cere cu certitudine o mulțime de studii și determinări. O certificare ITIL poate îmbunătăți în continuare o carieră, în special atunci când vine vorba de obținerea de salariu și de salariu mai mare. Majoritatea corporațiilor și organizațiilor sunt dispuse să angajeze și să plătească înalte pentru persoanele certificate care sunt predispuse la industria IT. O certificare ITIL poate confirma că sunteți valoros ca angajat în aproximativ orice industrie IT din întreaga lume. Certificările ITIL recunoscute la nivel global; prin urmare, oferindu-vă mai multe oportunități pentru îmbunătățirea carierei. Ca rezultat, obținerea certificării ITIL este un profit pe termen lung care vă poate îmbunătăți cariera pe o durată de viață.

Sunteți un student sau un profesionist care caută să obțină certificarea ITIL sau alte certificări IT cum ar fi CompTIA, Microsoft, EC-Council, VMware, ITIL etc.? Pentru a trece orice examene IT de certificare sau trece ITIL Fundația de certificare în New York, Washington DC, Maryland, Virginia, Dallas SUA și în întreaga lume cu 100% Pass garanție vizita certxpert.com

Categorii
IT

Date despre echipamentele CISCO second hand

La ce putem folosi echipamentele CISCO second hand

Echipamentele CISCO second hand au devenit indispensabile, mai ales ca tehnologia a avansat foarte mult in ultimii ani. Internetul este extrem de des folosit, fiind util atat pentru cei care lucreaza in companii, cat si pentru cei care au nevoie de internet acasa.

Exista mai multe tipuri de routere wireless

Routerele wireless fac parte din categoria de echipamente CISCO second hand care se cauta cel mai mult. Asta pentru ca toata lumea are nevoie de astfel de routere, pentru ca toti vor sa aiba acces usor la internet.
In ceea ce priveste un router Cisco second hand, exista mai multe variante, care se pot gasi la magazinele care vand component din domeniul IT. Aceste se vand la preturi mic, multe dintre ele fiind cu garantie.
Daca te intereseaza echipamentele profesionale, sa stii ca se gasesc routere wireless profesionale, care au performante bune. Acestea sunt potrivite mai ales pentru cei care lucreaza in marile companii si au nevoie de internet in spatii extinse de birouri. Astfel de echipamente CISCO se pot gasi oriunde pe internet. Comanda se face usor, din fata calculatorului. Un router poate sa fie distribuit si de catre firmele care furnizeaza internet, nu este un lucru deloc complicat. Acestia vin cu routerul, il monteaza, iar clientul efectueaza plata.

Ce tipuri de ruter exista

Pentru o buna conexiune internet trebuie sa iei un router care sa mearga perfect, chiar daca este second hand. Un router cu fir este acela care functioneaza astfel: cablul de la furnizor se conecteaza la router, iar din router se vor scoate doua cabluri care vin legate la calculator si la laptop.
Un router wireless este o alta optiune: cablul de la furnizor nu se mai conecteaza la router, ci semnalul este captat. Un router, care face parte din categoria echipamentelor CISCO la mana a doua, este usor de cumparat.

Poate fi luat online sau de la magazinele de profil, care se gasesc in toate orasele din tara. Pretul nu este deloc unul foarte mare!

Categorii
IT

Cartuse noi vs. Reincarcare

Pe langa industria tehnologiza si pe langa marile companii de produse electronice s-au dezvoltat si mici intreprinzatori ce ofera fel si fel de servicii de intretinere a produselor electronice. Insa desi marile corporatii nu au nimic impotriva acestor intreprinzatori, au inceput totusi sa intre in duel cu firmele ce ofera servicii de reumplere cartuse.

De ce spun ca micii intreprinzatori intra in duel cu marile corporatii? Ei bine, firmele ce produc imprimante si cartuse nu isi scot banii din vanzarea imprimantelor, ci din vanzarea consumabilelor. Iar cum de cativa ani au aparut serviciile de reumplere cartuse care sunt de pana la 3 ori mai ieftine, multi detinatori de imprimante aleg sa apeleze la acesti mici intreprinzatori in defavoarea cumpararii cartuselor noi.

Mai mult de atat, chiar si activistii care sustin protejarea mediului inconjurator sustin firmele ce ofera servicii de reumplere cartuse. Asta deoarece cartusele nu vor mai ajunge in fel si fel de gropi de gunoi poluand mediul inconjurator, ci vor ramane mai mult timp in circuit oferind clientului beneficii.

Cu toate acestea, sunt si persoane care sustin ideea de a cumpara cartuse noi. Teoria lor se bazeaza pe faptul ca daca beneficiem de cartuse noi, beneficiem de o calitate superioara. Adevarul este undeva la mijloc. Adica daca reincarcam cartusele de acasa, fara a avea experienta in domeniu, da, este posibil sa nu avem prea mari beneficii. Insa daca apelam la o firma profesionala ce ofera servicii de calitate de reumplere cartuse, atunci calitatea de imprimare este comparabila cu cea a unor cartuse noi.

Adevarul este ca…cartusele de imprimanta noi sunt foarte scumpe. Iar daca noi detinem o firma unde folosim in exces imprimanta pentru redarea a fel si fel de documente, atunci nu este tocmai convenabil sa dam sute de Ron pe luna pentru a cumpara cartuse noi. In acest caz, reumplerea este o solutia viabila. De asemenea, mai sunt si institutiile de invataman, unde la fel se folosesc imprimantele in mod abundent.

Desi in mare parte cheltuielile pentru achizitionarea cartuselor noi sunt suportate de conducere, pe termen lung s-ar putea face economii serioase daca se apeleaza la reumplere. Si asa banii pot fi investiti in scoala in alte departamente.

Cum cartusele noi nu par sa se ieftineasca deloc, iar reincarcarea devine tot mai populara si la fel de calitativa precum folosirea cartuselor noi, eu cred ca este doar o chestiune de timp pana ce toata lumea va apela la serviciile de reumplere.

Categorii
IT

Samsung Galaxy A3 vs S6, ce sa alegi?

Imi doresc mult sa cumpar un smartphone produs de compania Samsung si inca nu stiu sigur la ce telefon sa ma opresc pana la urma. Am de ales intre doua variante, si anume Samsung Galaxy A3 in comparatie cu S6.

Trebuie sa ma decid pana la sfarsitul lunii,astfel ca de luna viitoare sa am un telefon nou. Samsung Galaxy a3 vs S6, pe care sa il cumpar?

Nu stiu la care dintre cele doua variante sa ma opresc. Daca stau mult pe ganduri, imi este tare greu sa aleg intre Samsung Galaxy A3 in comparatie cu Galaxy S6. Am auzit ca ambele telefoane dau doavada de performante excelente, de aceea imi este dificil sa ma decid, din acest punct de vedere.

Stiu ca ambele telefoane au recenzii excelente din punct de vedere al performantelor tehnice. Acum tind mai mult spre Samsung Galaxy S6, parca este un pic mai pe sufletul meu, insa nu stiu exact daca voi face o alegere potrivita, iar apoi sa regret ca nu am cumparat Samsung Galaxy A3.

Ambele telefoane arata bine

In ceea ce priveste aspectul exterior, imi este la fel de greu sa ma decid. Asta penntru ca nu pot spune ca vreunul dintre ele, Samsung Galaxy aA3 vs Samsung Galaxy S6, imi displace in vreun fel. Amandoua sunt frumoase, au un design deosebit si se potrivesc stilului meu. De aceea, imi este tare greu sa fac o alegere finala sic and ma uit la ele,imi vine sa le cumpar pe amandoua. Insa, din pacate, nu am bani decat pentru a cumpara un singur telefon. De aceea, trebuie sa ma decid cat mai repede intre Samsung Galaxy A3 vs S6.

Ambele telefoane functioneaza cu sistemul de opeare Android, iar eu pana acumam avut un telefon care functiona cu Windos Phine.Uneori, ma gandesc ca ar fi mai bines a cumpar tot un astfel de telefon, ca s ail inlocuiesc pe cel vechi, insa tot mai multi mi doresc un Samsung. De aceea, trebuie sa iau o decizie finala sis a aleg cat mai repede cu putinta intre cele doua modele, Samsung Galaxy A3 vs S6, pe care le consider exceptionale.

O cerinta pe care o am este ca fotografiile facute,fie peisaje, fie portrete, sa iasa excelent, dar cred ca ambele modele stau foarte bine la acest capitol.

Categorii
IT

Sunt ceasurile inteligente un segment de nisa, doar pentru cei pasionati?

Sunt ceasurile inteligente un segment de nisa, doar pentru cei pasionati de functionalitatea mecanismelor lor? In ultimii 2 ani am asistat la lansarea a numeroase tipuri de smartwatch, cu Samsung in prim plan, lider de piata in Europa, cu Sony dezvoltand pana in prezent 3 generatii de astfel de ceasuri si cu alte super puteri tehnologice ce isi fac simtita prezenta in piata, precum Motorola, LG, Asus si din luna aprilie a acestui an, Apple.

Acesti producatori prezinta conceptul de ceas inteligent ca pe un gadget ce va remodela modul in care ramanem conectati cu prietenii, familia si restul lumii. Insa, nu pentru asta exista smartphone-ul?

Ei bine, rolul unui ceas inteligent nu este acela de substitui smartphone-ul, dimpotriva, el vine ca o completare a lui cu intentia de a ne face viata mai usoara. Astfel putem initia apeluri mai usor prin comenzi vocale, util mai ales atunci cand conducem masina. Putem accesa camera telefonului prin aceeasi functi de comanda vocala, ne ajuta sa ne monitorizam activitatile sportive, dispunand de o serie de senzori, cum ar fi accelerometrul si giroscopul, pot fi folosite pe post de MP3 Player, si sunt cool!

Oare?

Unele dintre ele arata precum ceasurile electronice din anii 90`, insa in aceasta privinta, daca tinem cont de ultimele modele lansate producatorii incep sa puna tot mai mult pret pe partea estetica.

Poate tocmai din acest motiv, pe o piata inca nesigura, Fossil anunta o colaborare cu Intel prin care va produce ceasuri inteligente cu un aspect “purtabil”, iar cei de la Guess in colaborare cu Martian au anuntat deja lansarea colectiei de ceasuri Guess Connect, aceasta urmand sa devina disponibila pe piata din Europa la sfarsitul anului 2015, conform Onstreet.ro. Conceptul Guess Connect a fost premiat la CES 2015 pentru inovatia dovedita de dezvoltator.

Trick-ul acestui ceas consta in faptul ca la baza este un ceas analog cu mecanism quartz care beneficiaza de un display pe care sunt afisate tipurile de alerte selectate de utilizator. Practic este un ceas obisnuit cu un modul dezvoltat de Martian, dotat cu difuzor si microfon, iar comenzile vocale catre smartphone sunt transmise prin Bluetooth si Bluetoot LE.

Piata ceasurilor inteligente va creste, pentru ca in prezent este loc de acest lucru, insa directia ei pe termen mediu si lung este incerta, tinand cont de locul pe care vor reusi sa il ocupe in viata unor oameni care si asa au foarte multe gadget-uri: smartphone, tableta, laptop, desktop, etc.

Daca acesti producatori vor gasi o solutie viabila in privinta autonomiei bateriei, vor avea sanse reale de succes. Altfel, va fi doar un alt dispozitiv care trebuie lasat la incarcat zilnic.

De asemenea, integrarea sim-urilor ne-ar scapa de dependenta smartphone-urilor, iar un ecran cu o rezolutie mai buna ne-ar face sa gasim in smartwatch o solutie de-a dreptul viabila si practica, nu doar una prin care sa aratam lumii ca suntem in pas cu tehnologia.

 

Categorii
Cumparaturi IT

Cand Va Fi Organizat Black Friday 2014?

Anul trecut, pseudo-sarbatoarea Black Friday 2013 a fost stricata intr-o anumita masura de catre cei de la eMag, care au organizat Vinerea Neagra cu o saptamana inainte de normal, in hora intrand mai apoi si alte magazine de retail IT online mari. Sigur, o parte dintre magazine au organizat si in ultima vineri din noiembrie, insa asta nu le-a mai adus nicicum traficul dorit, cei de la eMag acaparand intr-o proportie foarte mare piata, cu zeci de oferte imbatabile.

Mai mult, daca anul trecut s-au vandut pentru prima data masini, ramane de vazut ce va aduce nou Black Friday 2014, care cel mai probabil, va fi organizat fie pe 21 noiembrie, fie pe 28 noiembrie. Din gama de noutati IT, cel mai probabil vor fi scoase la reducere o buna parte dintre produsele lansate zilele viitoare la Mobile World Congress 2014 (in Barcelona), care la momentul respectiv, vor avea deja 9 luni vechime. Cu alte cuvinte, BF 2014 va fi ocazia perfecta pentru comercianti sa vanda la super preturi produsele de anul acesta si sa faca astfel loc in stocurile magazinelor online pentru viitoarele generatii.

Prin traditie, Black Friday nu e neaparat o zi a cumparaturilor online, ba chiar din contra. Pana la dezvoltarea e-commerce-ului la nivel mondial, cu ocazia acestei zile doar magazinele mari – iar aici ma refer la sucursalele fizice) organizau zi de reduceri, urmand ca in lunea urmatoare sa se organizeze Cyber Monday, dedicata cumparaturilor online. In orice caz, BF 2014 va fi ocazia perfecta pentru startul cumparaturilor de Craciun. Amatorii de chilipiruri, de altfel ca si anul acesta, vor putea achizitiona la preturi reduse drastic de la ultimele noutati IT pana la obiecte de igiena, carti, sosete sau chiar echipamente auto.

Cred ca cea mai mare provocare pentru magazine ar fi sa incerce sa vanda un apartament la pret redus, in masura in care acest lucru e posibil. Tinand cont ca in 2013 s-au vandut de peste 30,000 de Euro, nu ar fi exclus sa vedem in premiera si niste case la pret de..dumping.

Categorii
IT

Atentie la ITGalaxy.ro de Black Friday

ITGalaxy.ro va veni in intampinarea clientilor sai de “Black Friday 2013” in perioada 22 – 24 noiembrie cu reduceri imbatabile la o gama variata de produse din gama IT&C.

In urma succesului inregistrat anul trecut de “Black Friday” ITGalaxy.ro vine in intampinarea clientilor sai cu stocuri suplimentare de produse dedicate acestei campanii. Noul design si noile functionalitati ale site-ului, precum si noul showroom deschis in centrul Bucurestiului completeaza si imbunatatesc experienta clientilor si vizitatorilor. Desi magazinul online are cele mai bune preturi la produsele comercializate, acesta va acorda reduceri substantiale, de pana la 70%, pentru mai multe modele de laptopuri, tablete PC, telefoane mobile, monitoare, componente PC, periferice si accesorii. Astfel ITGalaxy.ro se alatura altor magazine de renume din zona IT&C care ofera reduceri masive pentru cumparatori la sfarsitul lunii noiembrie.

Black Friday este, in mod normal, un eveniment care se desfasoara o data pe an si dureaza doar 24 de ore. ITGalaxy.ro a prelungit perioada campaniei pana duminica 24 noiembrie inclusiv, pentru a oferi timp de gandire clientilor sai in algerea ofertei potrivite. Avand in vedere reducerile massive de pret, de pana la 70%, este posibil ca stocurile pentru Black Friday sa fie epuizate in prima zi. Stocurile de produse sunt actualizate in timp real pe site-ul ITGalaxy.ro, iar toate comenzile vor fi onorate in ordinea primirii lor, in cel mai scurt timp posibil.

Despre Cobra Media Srl
Cobra Media Srl este o companie infintata in 2004 si a activat pe zona IT&C cu preponderenta in segmentul business to business, atragand in portofoliul sau clienti de renume international. Urmand trendul ascendent pe care s-a inscris, compania la sugestia clientilor sai a refacut anul acesta site-ul www.itgalaxy.ro si a ales sa se mute intr-un sediu spatios amplasat central. In acest moment magazinul afiseaza peste 30.000 de produse din gama IT&C. ITGalaxy este partener official al majoritatii producatorilor si vinde produse originale cu garantie de producator, avand termen de livrare al produselor de maxim 24 ore.

Categorii
IT

Importanta telefoanelor mobile in viata omului

Telefoanele mobile s-au transformat intr-o necesitate pentru aproape orice om de pe planeta. Necesitatea de-a se mentine in contact cu familia sau colegii de lucru/scoala, dar si accesul la e-mail, sunt doar cateva dintre motivele pentru care telefoanele mobile au devenit importante in viata de zi cu zi a omului.

Beneficiile telefoanelor mobile sunt nenumarate, acestea nu fiind doar capabile de-a primi/efectua apeluri, ci au posibilitatea si de-a face poze, de-a salva date… si multe alte optiuni.

Cand s-au introdus prima oara telefoanele, acestea erau voluminoase, foarte scumpe, si plus ca, majoritatea necesitau o unitate de baza ce trebuia sa fie transportata odata cu telefonul. Era bine, oricum, dar mai aparea si un alt aspect, acoperirea care nu se „gasea” oriunde, ci in anumite locuri, unde semnalul era mai puternic.

Acele vremuri au trecut, tehnologia telefoanelor a avansat enorm de mult. Acum, referitor la transport, acesta este cea mai minora problema, si astfel, importanta acestor dispozitive a devenit una mare, pentru om.

Telefoanele mobile sunt modalitatea perfecta de-a ne mentine in contact cu cei pe care ii cunoasteam, dar si sa oferim receptorului o senzatie de… siguranta, sa spun asa. In caz de urgenta, un telefon mobil poate salva vieti. Ceea ce inseamna ca telefoanele mobile nu sunt doar niste simple dispozitive. In plus, unele vin echipate cu tehnologia GPS, acest lucru permitand localizarea unei persoane, in caz de urgenta, si nu numai.

Importanta telefoanelor mobile trece peste capacitatea de-a efectua/primi apeluri, ajunge pana la punctul in care se pot transmite date, de exemplu, de acasa, la birou, si viceversa, dar si posibilitatea de-a efectua transferuri intre calculatoare/laptop-uri.

Fabricatii de telefoane mobile au produs o larga gama de celulare, care se vand la diferite preturi. De la zeci la mii de euro. Utilizatorul standard, mai mult ca sigur va cumpara un telefon standard, adica unul care poate efectua si primi apeluri, atat, fie el cumparat prin intermediul de anunturi gratuite, fie prin intermediul unui magazin, in timp ce persoanele pasionate de tehnologie (sau cu bani) vor cumpara telefoane mobile mai scumpe, cu touch screen, cu memoria RAM mai mare etc.

In orice caz, asa cum spuneam si la inceput, cresterea beneficiilor pe care un telefon mobil le ofera sunt o necesitate pentru unii oameni. Chiar si tarile mai putin dezvoltate au acces la tehnologia telefoanelor mobile sau serviciilor wireless.

Unul dintre multele lucruri bune pe care tehnologia le-a adus sunt telefoanele mobile, fara indoiala.http://www.publicanunturi.ro/anunturi-telefoane-mobile-in-romania/?k=&c=55

Categorii
IT

Imprimantele 3D si impactul asupra viitorului

Una din cele mai noi gaselnite din lumea IT in ultima vreme este imprimarea 3D. Cu toate ca aceasta tehnologie a fost inventata in 1984 de catre Charles Hull, abia incepand cu anii 2006 aceasta tehnologie a inceput sa fie viabila, prima imprimanta 3D disponibila aparand in anul 2008. De atunci aceasta tehnologie a fost incontinuu perfectionata, in ultimii ani asistand la o explozie a interesului publicului larg pentru aceasta si la o crestere a producatorilor care ofera imprimante 3D.

Intrebarea care se pune tot mai mult este: va schimba oare aceasta tehnologie industria manufacturiera ? Raspunsul cel mai usor este ca, probabil, nu. In teorie acesta tehnologie suna foarte atragator. Fiecare va putea sa-si produca orice lucru si-l doreste: papuci ! Jucarii! Bunuri casnice! Masini! Orice ! Dar realitatea este alta: desi o imprimanta 3D este disponibila comercial, in acest moment ea este folosita numai de catre pesrsoane cu o anumita pregatire profesionala si o anumita situatie materiala, ea fiind inaccesibila majoritatii consumatorilor. In plus, desi in teorie aceasta tehnologie poate produce sau replica orice forma, datorita tipurior de materie prima (anumite tipuri de plastic) produsele astfel fabricate desi au aspectul dorit, nu au aceleasi calitati.

Insa pentru anumite tipuri de produse imprimarea 3D pare sa promita multe. In special pentru piata obiectelor unicat sau produse in serie mica aceasta tehnologie are cu siguranta un viitor stralucit iar odata cu dezvoltarea acesteia si cu aparitia unor noi materiale pretabile la folosirea in imprimare se va putea trece de la stadiul de copiere (folosit azi in majoritatea imprimarilor) la stadiul de creare si producere a produse originale prin imprimarea 3D.

http://www.topjucarii.ro/jucarii-interactive/