Cunoaste spiritul japonez jucand jocuri cu samurai !

posted in: Jucarii | 0

Imi plac foarte mult filmele in care isi fac aparitia samurai de legenda care au fost candva protectori ai regilor Japoniei si care ii aparau cu pretul vietii lor. Acesti samurai stiau foarte bine sa lupte si aveau asupra lor pe langa armura si o sabie pe care stiau sa o manuiasca cu maiestrie incat nimeni nu mai era ca ei.

Nu oricine putea sa faca parte din garda de corp a regelui ci doar cei care se gaseau vrednici de asta, in schimb samuraii faceau parte dintr-o tabara separata de nobili care aveau puteri si stapaneau asupra tuturor oamenilor. In ziua de astazi avem o imagine diferita despre samurai pana si maiestria manuirii sabiei a ramas si astazi doar ca prezentare artistica, nemaiexistand samurai pentru ca nu mai sunt nici regi pe care sa ii protejeze si legile si lumea s-au schimbat.

Ei nu se temeau de nimeni si nimic insa cand acestia erau prinsi de taberele adversare ei aplicau tehnica de onoare prin care ei isi luau viata cu propria lor sabie, numita sepucu.

Eu sunt unul din admiratorii artelor martiale printre ca se include si tehnicile de lupta ale samurailor pe care le studiez cu mare interes si am invatat tot ce tine de acestea.

Am paticipat si la nenumarate concursuri in care artele martiale sunt privite diferit si multi sunt cei care participa la aceste spectacole unde au cu adevarat ceva de vazut din artele martiale japoneze care fascineaza si astazi foarte mult.

Nu mi-a fost usor sa ma obisnuiesc cu tehnicile si regulile care trebuiesc respectate, pe langa un antrenament asidu, inveti mult mai multe, pe langa atitudine imprumuti si ceva din rabdarea si caracterul luptatorilor de alta data.

Aceste tehnici te schimba radical si imprumuti din spiritul unui samurai care isi masoara fiecare miscare, ei lupta folosind in mod deosebit tehnica de aparare si nu sunt adeptii atacului. Sunt multe lucruri interesante pe care le poti invata si poti face acest lucru participand la luptele si antrenamentul in arte martiale care te calesc si te invata sa fii sigur pe simturile tale de aparare, inveti sa fii mai rabdator avand un corp puternic facandu-se o legatura intre spirit si trup.

Daca aveti copii care isi doresc sa faca si ei parte dintr-o echipa in care pot invata artele martiale sa nu va feriti de teama ca s-ar putea rani sau ca ar putea deveni violenti, acest lucru nu are cum sa se intample pentru ca ei sunt invatati disciplina si niciun luptator adevarat nu va face rau celui mai slab decat el ci vor invata niste tehnici de aparare in cazul in care sunt atacati. Aceste exercitii sunt o modalitate prin care cei mici vor creste armonios, mai puternici si mai disciplinati, cu respect fata de mentorii lor de la care au de invatat si fata de colegii lor.

Daca veti face o astfel de alegere indreptandu-va copilul spre un astfel de sport garantam ca nu veti da gres si nu veti avea nimic de regretat in viitor.

Pentru a se familiariza cu tehnicile de lupta ale samurailor gasesc in foarte multe jocuri online cu samurai tot ce au nevoie in acest sens pe care le pot incerca si in acelasi timp se pot distra dorindu-si si mai mult sa incerce acest sport practicandu-l nu doar pentru o luna ci pentru toata viata.

http://www.jocurisamurai.ro/joaca/mad-samurai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *