Cupa Mondiala din 2022 in Quatar??

posted in: Fotbal | 0

Toată lumea a fost surprinsa de faptul că o mica şi „necunoscuta” ţară cum e Qatar va fi gazda Cupei Mondiale FIFA în 2022. Toate ca toate, dar sa duci fotbalul, care ramane un sport englezesc, tocmai in orientul mijlociu – necesita ceva curaj.

Care-i treaba cu tara asta?

Qatar, cunoscuta sub numele de Statul Qatar sau Dawlat Qatar, este o ţară arabă. Acesta este un emirat în Orientul Mijlociu, situat pe mica peninsula Qatar, în nord-est de Peninsula Arabică (mult mai mare). Arabia Saudită este la sud, in rest este înconjurata de către Golful Persic.

Qatar s-a îmbogăţit datorita petrolului şi gazelor naturale, este pe locul trei in lume ca rezerve de gaze naturale.
Ca o monarhie absolută, Qatar este condusa de familia regala Al-Thani din secolul al 19-lea.
Religia predominantă în Qatar este Islamul, aproape 80% din populaţie sunt musulmani.

Ce legatura are asta cu fotbalul si cupa mondiala?

Fotbalul este cel mai popular sport din Qatar, urmat de cricket. În 1981, Nationala sub 20 de ani a Quatarului a terminat Campionatul Mondial de Tineret FIFA pe locul doi , dupa ce si-a incasat 4 – 0 de la Germania in finala.

Treaba e ca Qatar a castigat licitatia pentru FIFA World Cup în 2022 şi trebuie să se pregătească pentru acest eveniment. Seicul Hamad Bin Khalifa Al-Thani va face o investitie de 50 miliarde de dolari!!! El a planificat construirea de stadioane, hoteluri, restaurante, facilităţi sanitare, de securitate şi de lux. El va împinge ţara în „timpurile moderne”, iar vizitatorii trebuie să aibă o experienţă unica în Qatar, în 2022. Mai ales daca se duc fara neveste si cu ochelari de soare inchisi la culoare.

În total, se vor construi 12 stadioane noi, cu tehnologie de ultima ora. Energia solară va alimenta aerul condiţionat să răcească stadioanele pentru o temperatura europeana. Categoric, este nevoie de asa ceva, cu temperaturi locale ajungând chiar si la 50° C!

După Cupa Mondială, seicul vrea ca toate stadioanele să fie dezasamblate şi donate ţărilor în curs de dezvoltare. 12 stadioane vor fi rearanjate pentru deveni 22 de arene de până la 15.000 de locuri, unele pentru a sprijini fotbalul in Africa..

Din pacate, va ramane in istorie ca turneul cu cel mai scazut numar de spectatori, si asta ar fi putut sa fie prevazut de oricine care nu a fost ‘orbit’ cu niste milioane/miliarde de petrodolari. Dar, in 10 ani se pot schimba multe – unde mai ieri Irakul invada Kuweitul, e greu de imaginat ce poate face Iranul de dincolo de Golful Persic.

Ca ar vrea si ei sa castige o cupa mondiala, nu-i asa?

Cupa Mondiala 2022 Quatar

Follow managerdefotbal:

http://ro.managerleague.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *