Curatare si vidanjare fose septice

posted in: Servicii | 0

Pentru inceput ganditi-va la momentul in care ati avut o cina foarte lunga si cu mancaruri “grele”.

Cum v-ati simtit in ziua urmatoare? Cu siguranta nu foarte bine, din cauza ca sistemul corpului dumneavoastra a trebuit sa digere toata acea mancare cu o seara inainte cu destul de mult efort.

Luand exemplul anterior putem sa facem o paralela, la fel se intampla si in cazul foselor septice, deoarece sistemul acestora nu este foarte diferit de sistemul uman digestiv. Digestia este de fapt descompunerea deseurilor efectuata de catre bacterii intr-un mediu in care aerul este absent.

In cazul foselor septice, gazele sunt cele care produc descompunerea elementelor solide. Cu toate acestea, gazele existente sunt reutilizate continuu in loc sa fie eliminate.

O fosa septica functionala va fi capabila sa transforme deseurile solide in unele lichide. Cu toate acestea insa, similar cu tractul digestiv, o fosa septica se confrunta cu mai multe probleme cum ar fi namolul sau spuma depuse. In continuare va prezentam unele substante comparabile cu niste bombe cu ceas care pot sa strice definitiv fosa septica, daca nu recurgenti preventiv la serviciile de vidanjare.

  1. Uleiuri si gaze – prea multe uleiuri si grasimi in sistemul de evacuare de uz casnic sau industrial poate umple in cele din urma pana la refuz fosa septica, cu namol de exemplu, care pot bloca sistemul de canalizare. Uleiurile si grasimile sunt foarte greu de defalcat si in timp pot aparea unele probleme olfactive, de aceea este bine sa apelati in cazul problemelor la servicii de desfundare canalizare.
  2. Materiale non-bio degradabile – in general aceste materiale non bio degradabile vor infunda rapid, aproape instant rezervorul fosei septice. Au fost nenumarate cazuri in case si apartamente cand s-au fundat conductele din cauza unor produse din bumbac de exemplu.
  3. Filtrele din bucatarie – filtrele din bucatarie atasate la sistemul de drenaj al chiuvetei pot face foarte mult rau contrar scopului lor. Utilizarea lor nesupravegheata poate duce la supraincarcarea sistemului de scurgere si la infundarea inevitabila
  4. Chimicale nedorite – unele substante chimice pot afecta sistemul dumneavoastra si fosa septica. Pesticidele, solventii, inalbitorii si chiar si vopselele pot provoca blocaje de drenaj rapid si substantele din acestea cum ar fi petrolul pot forma mase solide care pot fi dificil de digerat de catre fosa septica.

In concluzie daca doriti sa nu aveti probleme cu canalizarea din casa si fosele septice cel mai bine este sa va ocupati preventiv de intretinerea lor si sa nu asteptati pana cand apar problemele, deoarece acestea pot fi uneori dificil de rezolvat si pot dura mult timp.

Pentru cele mai bune servicii va recomandam sa apelati la o firma specializata in desfundare canal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *