Curatenie apartamente – menajera sau firma?

posted in: Servicii | 0

De-a lungul timpului conceptul de curatenie a evoluat. A inceput cu indepartarea frunzelor din pestera si aruncarea cojilor de fructe, apoi a continuat cu maturarea prafului de pe podeaua de lut si spalarea vaselor la pompa in curte, pana s-a ajuns la curatarea covoarelor si mochetei si aranjarea vaselor in masina de spalat vase.

Desigur, odata cu aceasta evolutie s-au schimbat si nevoile oamenilor in ceea ce priveste curatenia: de la utilizarea mainilor, apoi la matura, mop, perie, pamatuf, la aspirator, pe care il folosim si astazi cu success. Exista chiar si niste robotei programati pe curatenie apartamente, adica fac treaba in locul nostru. Desigur, roboteii sunt foarte scumpi si intretinerea acestora costa mult.

Daca la inceput oamenii faceau ei insisi curat in propriile camine, atunci cand a aparut capitalismul, lucrurile s-au schimbat. Oamenii nu mai aveau destul timp pentru a merge la munca, dar si a intretine curatenia cu succes. Astfel au inceput sa angajeze menajere, care se ocupau de casa in locul proprietarilor acesteia. Dar si aici lucrurile s-au complicat. Au aparut plangeri impotriva menajerelor: nu erau de incredere sau nu faceau curatenie in locuinte intr-o masura satisfacatoare. In plus, au ajuns la concluzia ca este nevoie de bani prea multi pentru a-si permite o menajera.

Urmatorul pas logic in evolutia aceasta a fost aparitia unor fime specializate care sa inlocuiasca menajerele. Desi unii ar putea fi sceptici in ceea ce priveste utilizarea acestor firme, sunt cateva motive foarte puternice in favoarea lor. In primul rand, exista o diferenta de eficienta si de expertiza. Firmele specializate pot reactiona rapid si in mod eficient in rezolvarea problemelor specifice casei dvs. Viteza de reactie este de multe ori foarte importanta, pentru a evita petele permanente in covorul sau mocheta de pe pardoselele dvs.

Un alt motiv in favoarea firmelor de curatenie apartamente este cel financiar. Desi va imaginati ca ar fi extrem de scump ca o firma sa se ocupe de curatenia apartamentului dvs., lucrurile stau diferit de ceea ce credeti dvs. In primul rand, veti putea tine sub control cheltuielile casei, eliminand cumparaturile facute pentru curatenia in casa. Apoi, in cazul unei firme, dispar investitiile pe care le faceti dvs. in echipament si in repararea acestuia, dar si in consumabile (detergenti, bureti, saci de gunoi etc.).

Standardul firmelor de curatenie apartamente este unul inalt si pentru a-l pastra la acelasi nivel, acestea folosesc metode profesionale de care oamenii simpli nu au auzit sau daca au auzit, nu au acces la ele. De exemplu, pentru pardoseli exista masini speciale care folosesc solutii profesionale potrivite pentru tipul de pardosea, apiratoarele sunt de ultima generatie, iar pentru saltele folosesc o metoda inovatoare de a elimina acarienii, pentru ca dvs. sa nu va faceti griji legate de sanatatea familiei dvs.

Daca doriti ca locuinta dvs. sa arate mereu sclipitor de curata si sa beneficiati de mai mult timp pentru dvs. si familia dvs., in acelasi timp facand si ecomonie de resurse si timp, apelati cu incredere la o firma de curatenie apartamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *