De cate feluri sunt aparatele fitness?

posted in: Vanzari | 0

Aparatele fitness sau articolele fitness sunt foarte variate. In functie de scopul petru care au fost create acestea se pot imparti in principal in doua categorii disticte. Echipamentele fitness pentru acasa sau pentru cluburile ori salile de fitness. In general cele mai utilizate pentru sedintele fitness din sali sunt aparatele fitness profesionale sau semiprofesionale. Bineinteles ca unele dintre ele pot fi folosite si acasa, acest lucru depinzand in principal de suprafata spatiului disponibil din locuinta. Alaturi de acestea se mai pot considera accesoriile fitness si imbracamintea special conceputa a servi antrenamentelor din salile de fitness ori de acasa.

In general in categoria echipamentelor fitness pentru acasa se pot enumera benzile de alergare de diferite dimensiuni fixe sau pliabile, aparatele de vibromasaj sau bancile pentru abdomen. Se mai pot considera oportune in spatiile restranse ale locuintelor, biciceltele eliptice ori megnetice sau de ce nu steperul ori aparatele multifunctionale. Cele mai multe dintre ele sunt create astfel incat pot fi utilizate cu succes in spatii mai putin generoase. In categoria aparatelor fitness pentru acasa se mai pot incadra cu siguranta si altele cum ar fi aparatele pentru hiperextensie spate, ministeperul sau aparatul pentru biceps.

Aparatele fitness pentru sali sau cluburi fitness pot fi mult mai variate decat in cazul celor pentru acasa. In cazul in care vom vorbi despre echiparea unor sali, articolele fitness pentru locuinta vor putea fi utilizate cu succes si ele insa alaturi de cele destinate cluburilor (aparate fitness profesionale si semiprofesionale). Asadar, echipamentele profesionale si semiprofesionale pot fi cele mai potrivite salilor de fitness. In acesta categorie ale caror insusiri comune rezida in special din rezistenta la un nivel ridicat de uzura se remarca aparatele multifunctionale. Acestea pot ajuta utilizatorul la realizare zilnica a exercitiilor de intretinere putand servi cu usurita la activarea mai multor grupe de muschi.

Bicicleta orizontala, aparatele pentru abdomen sau cele pentru piept, presa pentru picioare ori aparatul pentru bicepsi sunt echipamente ce si-au dovedit deja utilitatea in salile sau cluburile de fitness. Aparatele fitness se pot diferentia si in functie de utilizatori. Astfel unele echipamente fitness sunt destinate femeilor in vreme ce altele se adreseaza strict barbatilor. Aparatele pentru latime spate sau pentru profunzime spate ori bancile de forta si nu in ultimul rand aparatul pentru fluturari piept pot fi considerate potrivite a servi exercitiilor preferate de majoritatea barbatilor. Steperele mini sau cu manere, steperele flip sau cardio alaturi de benzile de alergat sau bicicletele eliptice ori ganterele de 1 kilogram pot fi aparatele apreciate de multe dintre femei.

Marca sau dimensiunea ori materialele din care sunt confectionate mai pot fi considerate criterii prin care acestea se pot diferentia. De asemenea in sfera “fitness” mai putem vorbi si despre accesoriile fitness sau imbracamintea speciala din timpul sedintelor de fitness. Din aceasta categorie sunt nelipsite benzile de greutate, corzile din piele, digitale sau cu greutate, manusile de sala, benzile magnetice pentru articulatii chiar si pro grip-uri ori covoarele de podea. Imbracamintea pentru exercitiile fitness are rol important. Deoarece este special conceputa sedintelor de fitness poate permite utilizatorului efectuarea in voie si cu usurinta a seturilor de exercitii din timpul unui program fitness. Desigur ca aparatele fitness se mai pot diferentia si in baza altor criteria insa acestea pot fi considerate cele mai importante.

http://www.2u2me.ro/99-articole-fitness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *