De ce agreagatoarele de job-uri preiau autoritatea pe piața de muncă?

posted in: Locuri de munca | 0

N-ai un loc de munca? Nu dispera! Cand apelam la un loc de munca? De obicei, cand ne-am pierdut anteriorul job sau pur si simplu dorim sa facem ceva cu viata noastra si vrem sa evoluam pe plan profesional.

Cand noua ocupatie intarzie, de obicei apare disperarea si precipitarea, iar in aceste momente este fundamental sa ramanem optimisti si sa gandim pozitiv. Cum am putea reusi sa mentinem fermi pe pozitii?

Era Internetului ne-a adus o mulțime de inovații și ne-a facilitat accesul spre informație în nenumărate moduri. Astăzi vom discuta fenomenul de agregator de joburi, care devine tot mai prezent pe piața forței de muncă.

Primul pas spre analogul digital al ziarelor cu oferte au fost job boardurile. Acestea lucrează conform aceluiași principiu – oricine poate accesa această pagină gratuit, mai mult ca atât oricine poate publica un aviz, în majoritatea cazurilor, la fel gratuit. Job boardurile sunt într-un oarecare sens întreținute și suplinite cu informații de utilizatori. Cu popularizarea constantă a Internetului, au început să apară job boarduri nișate sau chiar agenții de recrutare, care își desfășoară activitatea pe rețeaua internațională.

Cu timpul serviciile și conceptele au devenit mai sofisticate și s-a născut ideea agregatoarelor. A agrega, conform DEX-ului înseamnă a se uni, a se alipi,ce exprimă direct principiul agregatoarelor.

Acestea compilează toate locurile de muncă dintr-o țară, oraș sau orice altă unitate teritorială, astfel centralizând o bază imensă de oferte pentru confortul utilizatorului. Astfel, orice utilizator nu mai este nevoit să viziteze un număr mare de site-uri de profil, pentru a găsi mai multe joburi convenabile.

Agregatoarele care sunt populare în România și Europa sunt ro.jooble.org.

Piața forței de muncă este în perpetuă schimbare, atât la nivel tehnologic, cât și infrastructural. Profesiile pe care le caută candidații devin tot mai detalizate, fapt care inferă că site-urile ce prestează servicii în acest domeniu trebuie să-și ajusteze și ele infrastructura pentru a menține un nivel adecvat de competență pe piața de astăzi. La fel și noi trebuie să ne adaptăm acestor schimbări, în timp ce progresul tehnologic ni se adaptează nouă.

Spor!

Elaborat de Jooble.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *