De ce ar trebui utilizat un dus bucal in igiena dentara?

posted in: Sanatate | 0

Dupa numeroase cercetari s-a demonstrat ca in lipsa igienei dentare conduce la formarea unor afectiuni gingivale sau parodontale, afectiuni ce pot avea un impact negativ asupra starii noastre generale in totalitate (accidente vasculare, diabet sau afectiuni ale inimii) In cavitatea bucala se afla un cumul de bacterii si proteine ce prin depunerea pe smaltul dintilor conduce la placa dentara. Bacteriile microscopice ca orice vietate elimina produsi toxici de digestie ce duc la boli prodontale in cazul in care nu mentinem o igiena bucala riguroasa folosind periuta de doua ori pe zi si utilizarea atei dentare cel putin o zilnic, vizite la medicul stomatolog de doua ori pe an si recomandam cumpararea unui dus bucal.
Dus bucal
Cariile dintilor sau infectiile gingiei pot sa apara ca urmare a formarii de placa bacteriana ce produce acizi (afecteaza direct smaltul si gingia). Printre primele semne de alarma in declansarea unei afectiuni gingivale sunt formarea sangerarilor la periaj sau gingiile umflate si dureroase. Mai mult de 75% din intreaga populatie are o forma mai mica sau mai mare de maladie gingivala.
Utilizarea periutei si ata dentara indeparteaza resturile pana la max Trei mm subgingival, asa incat nu indeparteaza in totalitate placa dentara. Pentru o asa situatie trebuie utilizat un irigator bucal ce inlatura cu usurinta microorganismele si eventualele ramasite dintre dinti si subgingival, acolo unde nu putem patrunde cu periuta si ata dentara. Concomitent dusul dentar maseaza si pune in miscare circulatia sangelui la nivelul gingiilor.
Pulsand jeturi de apa cu presiune mare, dusul bucal va indeparta fara efort si in intregime ramasitele din locurile inaccesibile pentru noi de exemplu spatiile dintre dinti si gingii. Dusurile bucale cu functie de ionizare a apei sunt mai bune cu pana la 44% decat cele care nu au aceasta functie. Scoate toxinele bacteriene, curata dintii si placa dentara cu usurinta prin ionizarea apei, formata in aparat printr-un camp magnetic ce inverseaza polaritatea moleculelor de apa si inhiba astfel alipirea ionilor negativi aflati in bacterii pe suprafata dintilor.

Cu ce ne ajuta folosirea unui dus bucal ce ionizeaza apa?

– Prin ajutorul adus in indepartarea maladiilor gingivale asa cum sunt gingivita sau parodontoza poate preveni anumite afectiuni mai serioase ale inimii sau diabet.
– Asigura o respiratie proaspata reducand numarul bacteriilor din gura
– Ideal pentru indepartarea alimentelor depuse in jurul aparatelor ortodontice, puntilor, implanturilor si a protezelor.
– Prin ionizarea apei (facilitate prezenta doar la dusul dentar cu functie magnetica) curata cu pana la 44 de procente mai bine decat dusurile bucale obisnuite inhiband in acest fel aderarea tartrului pe suprafata dintilor
– Prin jeturi de apa pulsatorii indeparteaza cu usurinta resturile ce nu pot fi scoase prin periaj sau folosind ata dentara
– Putem adauga in aparat apa de gura lichida sau tablete efervescente cu efect antiseptic
– Pentru sanatatea bucala dentistii recomanda folosirea sa zilnic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *