De ce avem nevoie de scaune auto pentru copii?

posted in: Cumparaturi | 0

Siguranta este primul lucru la care un parinte trebuie sa se gandeasca atunci cand alege scaunul auto pentru copilul sau mai ales acuma cand varietatea de scaune auto pe care le ofera piata este asa de mare.
In primul rand scaunul auto pentru copil se alege in functie de tipul de masina, dar si de bugetul de care dispun parintii. De asemenea, trebuie sa se tina cont si de varsta si greutatea copilului.
Scaunele auto sunt clasificate pe grupe. Astfel: Grupa 0/0+ de varsta de la nou-nascut pana la 9 – 12 luni (0-13 kg); Grupa 1 de varsta de la 6 luni pana la 4 ani (9-18kg); Grupa 2 de varsta de la 3 ani pana la 8 ani (15-25kg) si Grupa 3 de varsta de la 6 ani la 12 ani (22-36kg).
Exista de asemenea si grupele combinate. Acestea sunt recomandate pentru folosirea aceluiasi scaun auto pe perioada mai multor etape de dezvoltare a copilului, dupa cum urmeaza: Grupa 0/1 de varsta se poate folosi de la nou nascut pana la 4 ani (0-18kg); Grupa 1/2 de varsta se foloseste de la 6 luni panala 8 ani (9-25 kg); Grupa 2/3 de varsta se foloseste de la 3 la 12 ani (15-36 kg); Grupa 1/2/3 de varsta este recomandata utilizarii pentru transportul copiilor de la 6-9 luni si pana la 12 ani (9-36kg).

Deasemenea o alta diferentiere intre scaunele auto pentru copii este aceea ca unule se fixeaza in masina cu ajutorul sistemului Isofix iar altele doar cu ajutorul centurilor de siguranta ale masinii. In cazul in care inclinati sa achizitionati un scaun auto cu sistem Isofix asigurati-va ca masina d-voastra este dotata cu acest sistem.
De asemenea, aveti in vedere atunci cand cumparati un scaun auto ca acesta poate avea si diverse accesorii care pot fi cumparate separat cum ar fi husa din bumbac pentru perioda de vara sau suportul pentru pahar/biberon.
Si, nu uitati: cand cumparati scaunul auto, asigurati-va ca este omologat conform normelor europene aflate in vigoare, adica sa aiba aplicata pe el eticheta portocalie de omologare pe care sa apara ECE R 44/04.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *