De ce e nevoie sa folosim anvelope de iarna ?

posted in: Automobile | 0

Anvelopele de iarna sunt construite special pentru temperaturi de sub 7 grade Celsius, acestea asigurand o mai buna aderenta fata de sol. Sunt de asemenea o alternativa la utilizarea lanturilor de zapada special create pentru masini mici, autovehicule sau TIR-uri. Pe piata auto se gaseseste o gama larga de lanturi.Spre deosebire de cauciucul in cazul oricaror anvelope vara, care se rigidizeaza odata cu instalarea frigului determinand astfel reducerea suprafetei de contact cu solul, anvelopele de iarna au un continut de siliciu menit sa-i modifice proprietetile in conditii de frig. Prin cresterea suprafetei de aderenta cu solul creste si eficienta procesului de franare. http://www.vandmasini.ro/ http://www.vandmasini.ro/anvelope-vara.html

Anvelopele de iarna au mult mai mai multe zone cu mici benzi pe profilul caii de rulare spre desosebire de acele anvelope de vara si permit in acest fel apei si zapezii sa iasa mai usor de sub anvelopa.

In plus unele anvelope de iarna sunt prevazute cu cuie capabile sa se infiga in stratul de zapada sau de gheata impiedicand patinarea rotii. Aceste cuie sunt interzise in majoritatea tarilor datorita pagubelor pe care le provoaca suprafetei drumului.

La ce trebuie sa fim atenti cand montam anvelope de iarna…
Primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa ne asiguram ca noile cauciucuri cumparate sunt de iarna. Acest lucru este usor de verificat datorita semnului conventional prezent pe orice anvelopa si anume o pictograma in forma de fulg de zapada.

Cel de-al doilea lucru important pentru montarea anvelopei este acela ca montarea nu trebuie facuta de persoane nespecializate ci intr-un atelier specializat dotat cu utilaje necesar montarii corecte. Daca achizitionati anvelope de iarna second hand este bine sa verificati atent adancimea benzii de rulare fiindca daca ajunge sub 4mm ea nu mai poate fi utilizata.

Cum circulam pe timp de iarna
Inainte de a intra in viraje este indicat sa incetiniti;intrati intr-o viteza inferioara iar odata intrati in curba,evitati franarea. Viteza trebuie mentinuta constanta in curba si numai dupa parasirea acesteia de poate accelera. Pe soseaua alunecoasa distanta fata de masina din fata trebuie sa fie de cel putin 3 ori mai mare decat in mod obisnuit. Pentru a oferi unui sofer aflat in spatele masinii noastre ocazia de a va depasi semnalizati dreapta.

Doua regului foarte importante cand circulati pe timp de iarna este ca atunci cand drumul este alunecoas sa folositi frana de motor iar atunci cand marcajul nu se vede din cauza zapezii sa apreciati singuri locul unde ar trebui sa fie linia continua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *