De ce este important designul unui ambalaj?

posted in: Afaceri | 0

Ambalajul este mai presus de toate plicul produsului tau. Ambalajul garanteaza integritatea produsului pe tot parcursul lantului de aprovizionare. Trebuie sa ofere un nivel necesar de protectie. Acesta ia locul mediilor de informare. Influenteaza preferintele consumatorilor, de exemplu, in comportamentul de cumparare. Functiile ambalarii sunt foarte variate. Iar cerintele clientilor sunt nesfarsite. Pentru ca un design de ambalaj sa aiba succes, trebuie sa dezvolti un concept de succes.

De ce este important ambalajul?

In fiecare an, 95% din produsele noi nu isi gasesc publicul. In discutie, o dezvoltare inadecvata care nu reuseste sa convinga si nici sa atraga atentia.

Esential pentru orice strategie de marketing, ambalajul protejeaza, faciliteaza utilizarea produsului, stimuleaza achizitia si, fara indoiala, face diferenta.

Rolurile multiple ale ambalajului produsului

Iata-ne. Ai avut un concept, ai proiectat un produs nou, de calitate. Si acum trebuie sa-l faci vizibil pentru toata lumea.

Acolo unde ambalajul ofera mai ales o functie de securitate, ambalarea produsului devine un adevarat instrument de comunicare. Ca atare, se plaseaza in serviciul consumatorului si transmite valorile marcii tale.

Daca tendinta este de a reduce supra-ambalarea, ambalajul ramane cel mai bun atu pentru vizibilitatea ta. Dar ce poate face de fapt pentru tine?

  • Ambalajul ajuta la diferentiere

Intr-o societate in care exista sute de oferte, este esential sa fii diferit de oricare altul. In graba, consumatorul care isi face cumparaturile are doar cateva secunde pentru fiecare produs.

Si aici ambalajul devine important. Original si inovator, atrage, intriga si iese in evidenta fata de ceilalti, oferind o identitate reala. Cu o singura privire, ii spune cumparatorului potential de ce acel produs este mai bun decat concurenta sa.

  • Ambalajul este important pentru a te diferentia de concurenta.

De asemenea, permite fiecarei marci sa fie recunoscuta dintre toate printr-o semnatura vizuala puternica. Ca reper pentru consumator.

Toata lumea stie ambalajul minimalist si logo-ul marului Apple, de exemplu. Nu rata ocazia de a deveni un must-have pe piata!

  • Ambalarea ca purtator de cuvant al marcii tale

Fiind primul contact intre produs si client, un design de ambalaj trebuie sa fie atragator, dar si sa fie semnificativ. El este cel care poarta valorile marcii tale si care vorbeste consumatorilor in numele tau.

In acest sens, el trebuie sa fie in concordanta cu angajamentele tale si sa transmita o multime de informatii. Vitrina creatiilor tale, este o garantie a calitatii si te sprijina prin toate strategiile tale.

Simplist sau elaborat, ideea este sa gasesti ceea ce arata ca tine.

  • Ambalarea si intentia de cumparare

O treime din decizia de cumparare a consumatorului se bazeaza pe ambalajul produsului. Formele atractive incurajeaza oamenii sa acorde mai multa atentie unui articol si sa decida in favoarea acestuia.

Retine ca originalitatea este adesea decisiva pentru clientii tai. A atrage atentia acestora inseamna asigurarea unor vanzari consistente si satisfactie reciproca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.