De ce o bicicleta de oras?

posted in: Alte Sporturi | 1

Pentru pasionati de ciclism ce vor sa faca pasul de la hobby la stil de viata se recomanda utilizarea unei biciclete de oras special desenata pentru a fi folosita zilnic. Iata cateva dintre caracteristicile unei biciclete urbane:
– prin pozitia verticala in sa se asigura un mai bun confort, mai putina presiune pe brate, o postura mai relaxata de echitatie. In plus nu este de neglijat nici plusul de siguranta oferit in traficul urban datorita pozitiei ce permite o privire ridicata
– cadrul metalic al acestor tipuri de biciclete le face usor de folosit atat pentru domni cat si pentru doamne
– modele de cadru adaptate atat pentru domni cat si pentru doamne, astfel incat chiar si o rochie sa nu reprezinte un impediment in a-ti folosi zilnic bicicleta ta de oras

– pentru a-ti proteja hainele cat mai eficient, o bicicleta urbana este echipata corespunzator cu aparatoare de lant dar si aparatoare atat pentru roata din fata cat si cea din spate

– roti cu jante inguste
– sistemul de viteze este de cele mai multe ori integrat in butucul spate astfel incat utilizatorul sa nu intervina pentru service prea des.
– cele mai multe biciclete de oras au cablurile trase prin cadru pentru un aspect curat

O marca de traditie de biciclete de oras olandeze este Gazelle a carei istorie incepe inca din 1892 cand Willem Kolling si Rudolf Arentsen au inceput sa importe biciclete din Anglia. Numele de Gazelle a fost adoptat in 1902 iar din 1992, cu ocazia centenarului, Gazelle a primit din partea Printesei Margriet distinctia de „companie regala”. Gazelle ia responsabilitatea pentru mediu in serios. Pe de o parte, produsele sale pot juca un rol important in reducerea problemei traficului iar pe de alta parte, materialele care sunt folosite indeplinesc conditiile stricte de mediu, una din acestea fiind ca in prcesul de productie foloseste doar vopsele pe baza de apa.

In Romania, Gazelle este distribuita exclusiv de Biciclop – magazin biciclete. Aducem biciclete alese pe spranceana din Olanda, Austria, Polonia si alte tari in care datul pe bicicleta e litera de lege. De asemenea, Biciclop reconditioneaza in atelierul propriu si biciclete second hand pentru a le reda stralucirea pe care o merita pe deplin.

ciclop.eu/magazin-biciclete/

Follow biciclop:

Latest posts from

  1. danield

    Foarte interesant, chiar nu stiam cat conteaza pozitia unei persoane pe o bicicleta, vara frecventez de multe ori parcul Herastrau cu bicicleta, ce ma deranjeaza cel mai mult cand merg pe bicicleta este pozitia mea incomoda si in special saua care este una sport si foarte subtire. In timp am zis ca ma voi obisnui cu ea dar m-am inselat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *