De ce sa alegi florile decorative si plantele artificiale?

posted in: Afaceri | 0

Nu ai timp sa intretii plantele, dar ai o dorinta de verdeata in apartamentul tau, pe terasa sau balconul tau? Flori decorative artificiale sunt pentru tine. Si te oprim imediat: daca inca suferi de prejudecati, florile si plantele decorative artificiale pe care le gasesti astazi pe piata sunt foarte realiste, la vedere si la atingere.

Datorita noilor materiale care le compun, plantele decorative artificiale revin in interior. Mai realiste, ele aduc un plus de verdeata in camera ta si nu necesita nicio intretinere sofisticata.

Plante artificiale: regulile pentru a nu regreta achizitia

Pentru interior, ca si pentru exterior, o floare artificiala este un element decorativ in sine. In afara de indepartarea prafului, nu necesita nicio intretinere sau substrat special. Exista multe soiuri ornamentale care se potrivesc in sufragerie, pe terasa sau in orice alt mediu din casa. Avand in vedere locul de instalare, determina volumul si dimensiunile acestuia in raport cu spatiul disponibil.

La achizitionare, daca doresti sa asiguri calitatea buna a plantei artificiale, exista anumite detalii la care ar trebui sa acorzi atentie. In primul rand, alege o planta artificiala cu materiale usor de intretinut. Verifica daca tijele sunt invelite cu fier, ceea ce le confera o viata mai lunga si iti va permite sa le aranjezi dupa cum doresti. Daca floarea decorativa sau planta artificiala are flori, trebuie sa fi primit un tratament cu latex care sa dea o nota mai naturala si sa ii permita sa dureze in timp. Tragand putin mugurul de flori, poti verifica daca tulpina este sigura sau nu.

Cum sa alegi o planta artificiala?

Astazi gasesti plante artificiale din plastic, latex, poliuretan, tergal, tesatura sau chiar lemn pentru tulpini. Daca floarea ta decorativa este destinata exteriorului si este susceptibila sa fie supusa elementelor, este mai bine sa apelezi la o planta din plastic. Acesta este cazul majoritatii bustenilor, bambusului, palmierilor sau chiparosilor artificiali. Pe de alta parte, daca doresti ca o planta artificiala sa iti lumineze interiorul, te poti indragosti de o planta cu un trunchi de lemn care sa arate cu atat mai natural. Dar, indiferent de obiectivul tau, evita materialele. Acesta are o durata de viata mai scurta si nu arata foarte natural.

Indiferent ce floare sau planta decorativa ai cumpara, modul in care o integrezi in decorul tau va face diferenta. Asadar, lasa ghiveciul de plastic generic deoparte si aseaza planta intr-unul  decorativ sau intr-un cos de rachita. Daca vei cumpara flori decorative in schimb, selecteaza o vaza care sa se potriveasca cu ele!

Indiferent de stilul de decor pe care l-ai adoptat, florile si plantele decorative de apartament iti vor oferi intotdeauna acel mic „je ne sais quoi” care le va imbunatati aspectul si va face diferenta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *