De ce sa folosesti produse eco de igiena si curatenie

posted in: Sanatate | 0

Cele mai multe persoane incep sa dea o atentie sporita tipurilor de produse de igiena si curatenie folosite atunci cand apar cei mici.

Pana la nasterea primului copil se folosesc adesea doar produsele popularizate prin media sau promovate de lanturile mari de magazine. Este mai usor si mai comod sa alegi primul detergent de pe raft sau cel mai ieftin ori cunoscut sampon. Atunci cand apar cei mici si medicii pediatrii pun accent pe importanta alegerii unor produse sigure pentru piele, apare si realizarea faptului ca produsele folosite pana in acel moment sunt pline de substante toxice si chiar cancerigene. Pentru un mediu sigur pentru copii dar si pentru intreaga familie este esential ca produsele de igiena si curatenie folosite sa fie non-toxice si certificate eco.

Pe piata din Romania aceste produse abia incep sa isi faca loc odata cu cresterea interesului pentru un mod de viata alternativ, mai aproape de natura si evitarea produselor pe baza de chimicale toxice atat pentru mediu cat si pentru organism. Pentru a pune in perspectiva problema este indeajuns de mentionat faptul ca anual zeci de mii de copii cu varste de pana la 5 ani sufera de probleme cauzate de produsele de igiena sau curatenie pline de substante periculoase.

Parabenii si sulfatii din multe dintre acestea sunt substante cancerigene, iar studii recente coreleaza folosirea deodorantelor obisnuite cu cresterea incidentei cancerului la san. Pe site-uri de produse naturiste sau farmacii online precum www.PrimaDrogherie.ro au aparut produse 100% naturale ca cele de la Attitude Canada, o gama certificata EcoLogo, una dintre cele mai inalte standarde din America de Nord, ce pot fi folosite in siguranta inclusiv de catre familiile cu copii mici.

Pentru a ii proteja pe cei mici dar si pentru un stil de viata mai sanatos pentru intreaga familie si o mai mare importanta data protejarii mediului, folosirea produselor de acest tip este unul dintre primii si cei mai importanti pasi.

Pentru folosirea in deplina siguranta a produselor de igiena si curatenie pot fi urmati o serie de pasi simpli:

1. Evitarea produselor ce contin substante cancerigene. Parabenii sunt unul dintre cele mai bune exemple de ingrediente ce ajung in produsele folosite zilnic, ingrediente ce sunt in realitate extrem de periculoase si continua totusi sa fie folosite. Este importanta informarea si de aceea se recomanda in mod special pentru familiile cu copii mici cautarea unei liste cu toate denumirile sub care parabenii sunt trecuti pe lista de ingrediente astfel incat acestia sa poata fi evitati. Atentie, inclusiv produsele pentru copii contin adesea parabeni.

2. Evitarea produselor de la firmele mari. Firmele de cosmetica cele mai renumite sunt si cele mai vinovate de folosirea de substante toxice si de incalcarea anumitor reguli de siguranta. Produsele cele mai sigure sunt cele certificate eco, produse de companii mici si mijlocii si distribuite exclusiv in magazine de specialitate.

3. Alegerea unor produse ce protejeaza mediul. Produsele de igiena si curatenie ce protejeaza mediul ar putea sa nu fie in mod necesar o prioritate pentru toate familiile cu copii mici, insa acestia trebuie sa ia in considerare o realitate simpla: ceea ce este daunator pentru mediu este aproape intotdeauna la fel de toxic si pentru organismul uman. A avea grija de mediu si a folosi produse certificate eco se reflecta in definitiv asupra sanatatii proprii si a intregii familii.http://www.primadrogherie.ro/attitude http://www.primadrogherie.ro/igiena-si-curatenie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *