De ce sa iei permisul categoriei B si cum faci asta?

posted in: Auto | 0

Din ce in ce mai multa lume invata sa conduca iar aceasta actiune este ceva normal, deoarece ne aflam intr-un secol al vitezei, in care, pentru a fi la curent cu toate domeniile si pentru a putea face fata valului de noutati, trebuie sa fim cat mai rapizi.

Permisele din categoria B sunt fara doar si poate cele mai apreciate si cele mai ravnite permise, iar acest lucru se intampla din varii motive.

In primul rand, masinile categoriei B sunt sigure, destul de mici si foarte usor de manevrat;

Obtinerea permisului din categoria B este poate cel mai usor permis, de foarte multe ori, rezolvarea unor teste auto categoria B si cateva lectii de condus, ducand la trecerea examenului;

Ofera o libertate deosebita de miscare. Practic, in momentul in care esti posesorul unui permis pentru categoria B, poti calatori peste tot un lume, fara niciun fel de problema.

Cum obtii un asftel de permis?

Obtinerea unui permis din aceasta categorie nu mai este de mult un lucru extrem de greu, ba a devenit chiar o necesitate sau chiar o obligatie pentru majoritatea persoanelor, mai ales pentru cele care locuiesc in orase mari, unde deplasarea se face pe distante foarte mari.

Pentru a obtine un astfel de permis, trebuie sa faci o scoala de soferi si sa treci cu brio de examenul de la sfarsitul perioadei de scolire.

Iata cateva sfaturi pentru a trece mai usor peste acest hop:

  • Alege o scoala de soferi buna, cu instructori cu experienta, care te pot invata foarte multe lucruri;
  • Mergi atat la cursurile de legislatie, cat si la cele de condus. Aici vei invata practic, toate regulile condusului. La cursurile de legislatie , pe langa discutiile despre codul rutier, vei avea ocazia sa faci numeroase teste auto categoria B si sa te obisnuiesti cu atmosfera de examen;
  • Fa teste si acasa. Este foarte important sa nu te bazezi doar pe testele pe care le faci la cursuri, ci sa faci si acasa teste. Gasesti numeroase optiuni pe www.odat.ro, unde vei gasi teste drpciv, aprobate de directia rutiera, pe care rezolvandu-le, vei avea siguranta ca ai sanse mari sa treci de examenul teoretic;
  • Odihneste-te inainte de examene. Inainte de fiecare examen, fie ca este cel teoretic, fie ca este cel practic, trebuie sa te odihnesti cat mai bine, in asa fel incat sa fii apt si cat mai lucid.

Mai detaliat despre acest subiect s-a scris pe jurnalul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *