De ce sa nu faci optimizarea seo cum te taie capul

posted in: Optimizare SEO | 0

Una din greselile destul de des intalnite ( in special la cei care se ocupa de propria optimizare web) esta accea ca se “orienteaza” doar pe anumite laturi / ramuri ale promovari online cu precadere privind marketingului (SEM) si ale socialului network-ului (SMO) , cum ar fi de exemplu : inscrierile in directoare web, sau publicarea de anunturi pe site-uri care se ocupa de anunturile online, etc. Si in felul acesta descoperi pagini pline de link-uri catre directoare web pe foarte multe site-uri din Romania, sau, mai rau , in in footer-ul siteului o gramada de iconite si banere cu linkuri catre directoare web. Aceasata este una din cele mai mari erori, timp pierdut iar efectul este zero. Voi incerca acum sa detaliez aceasta si de ce nu este bine:

Clasificarea siteurilor in Google se bazeaza pe un termen si anume “Organic link building” – care se traduce aproximativ : Obtinere de link-uri pe cale naturala, adica pe baza continutului si a nisei / subiectului site-ului respectiv fara a forta in nici un fel obtinerea lor. Asta inseamna sa te implici activ in comunitati ( forumuri, bloguri, etc) cu subiect comun siteului si apoi, sa astepti obtinerea de link-uri din diverse parti de pe siteurile frecventate. Dar cine are timp sa astepte ani pana cand vin acele linkuri, sa scrie altii despre tine, cand poti sa faci asta si singur. Aici apare greseala : daca site-ul tau este popular, este foarte probabil sa se vorbeasca peste tot despre el. Peste tot inseamna printre altele : bloguri, forumuri, site-uri de specialitate, site-uri de socializare , etc . Aceasta distributie ( in timp, ca tipuri de site-uri, dar si ca tipuri de linkuri (dofollow dar si nofollow, chiar si text simplu / fara link)) este foarte importanta pentru Google . Acest algoritm face ca postarile proprii pe sute de directoare sa fie aproape nule ca si eficienta. Google se asteapta ca sa se vorbeasca despre site si pe social, si pe forumuri si in alte cateva sute de platforme sau siteuri. Si daca nu vede asta nu da importanta linkurilor castigate prin inscrieri in directoare ( dat ca exemplu aici), asi da seama ca acest proces este “fortat” si nu este unul natural. Pe de alta parte poti apela la cei care se ocupa de servicii seosi uiti de aceasta grija.

Mai pe scurt, decat sa inscrii site-ul in 200 de directoare web, ma bine il inscrii in 2 dofollow, scrii despre el si in 2 forumuri, in 2 site-uri de anunturi, in 2-3 cataloage de firme, in 2..3 cataloage de produse si servicii, pui cateva anunturi de mica publicitate ( chiar si fara link) ,2 – 3 articole pe bloguri, si la fel in social . Munca depusa ( ca si timp) va fi cel putin injumatatita iar rezultatele vor fi de 10 ori mai vizibile, daca nu ai timp de asta sau vrei sa te concentrezi pe activitatea ta lasa-ne pe noi sa facem aceste servicii seo pentru tine.

Si mai pe scurt , as spune ca este important calitatea si diversitatea linkurilor si nu cantitatea lor. De aceea SEO SEM si SMO trebuie facute toate 3 in proportii aproximativ egale, altfel, eficienta muncii este slaba.

Bineinteles ca cel mai corect e sa apelezi la o firma de specialitate ( pentru care optimizare seo inseamna mult mai mult decat sa inscrii site-ul in Google webmaster si sa faci un sitemap).

http://www.seo-backlinks.eu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *