De ce sa tii cont cand cauti spatii comerciale de inchiriat

posted in: Interprinderi Mici si Mijlocii | 0

Daca ai decis sa demarezi o afacere proprie, cu siguranta ai luat in calcul cautarea unor spatii comerciale de inchiriat. Acestea iti ofera mai multa libertate decat cele cumparate si iti permit sa iti muti punctul de lucru daca este necesar sa faci acest lucru.

Insa in momentul cand decizi sa inchiriezi un spatiu pentru afacerea ta, trebuie sa ai in vedere cateva criterii foarte importante. Iata care sunt acestea:

1. Zona in care inchiriezi

Spatiile comerciale de inchiriat pot fi asezate in centrul orasului sau la periferii. Acestea din urma sunt mult mai accesibile ca pret, insa daca afacerea ta are nevoie de vizibilitate e mai indicat sa optezi pentru o zona centrala.

2. Dimensiunile spatiului

Daca afacerea ta este una mica si nu este una de productie sau de vanzari masive, spatiile comerciale de inchiriat pe care le cauti nu trebuie sa fie foarte mari.

Tine cont de nevoile tale si alege-ti spatiul potrivit in concordanta cu acestea.

3. Costurile chiriei

Nu inchiria un spatiu comercial pe care nu iti permiti sa-l platesti si sa il intretii. Gaseste cea mai convenabila varianta de pret pentru locatia afacerii tale si nu inchiria un spatiu mai mare decat iti trebuie sau localizat central, vei plati in plus pentru aceste standarde.

4. Costurile de intretinere

Costurile de intretinere pentru un spatiu comercial de inchiriat sunt aproape la fel de importante ca pretul chiriei. Trebuie sa iei in calcul modalitatea de incalzire, in primul rand.

Daca aceasta se realizeaza cu ajutorul electricitatii, ar putea costa mult mai mult decat daca spatiul ar beneficia de o centrala pe gaz. In plus, ar fi ideal ca spatiul pe care il inchiriezi sa fie izolat termic, pentru a putea economisi astfel resurse importante si costisitoare.

Tine cont de toate aceste aspecte atunci cand pornesti in cautarea unui spatiu comercial si alege-l pe cel care se potriveste nevoilor tale.

Follow Emil:

Ma pasioneaza fenomenul de promovare pentru afaceri si magazine in mediul virtual: SEO, SEM, SMO, dar si design si content development. http://www.webdesignoptimizare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.