De ce trebuie sa ne protejam

posted in: Boli | 0

Relatiile sexuale au loc tot mai des in lumea moderna de catre adolescenti. Acestia ar trebui sa stie cum sa se protejeze de bolile cu transmitere sexuala si de o sarcina nedorita. Cei mai multi nu au asemenea cunostinte si ar putea face o greseala care sa ii urmareasca in viitor. Sunt destule metode de protectie in caz ca vrei sa intretii relatii sexuale. Aceste metode de protectie ne apara de BTS-uri si de o sarcina. Cei mai multi tin cont doar de sarcinile nedorite si nu se protejeaza de BTS-uri pentru ca nu stiu foarte multe despre ele. Puteti contacta o boala grava cum ar fi SIDA, Gonoreea, Sifilis sau multe altele.

Boala SIDA este produsa de virusul HIV. Aceasta boala nu are tratament pentru vindecare, se poate doar intarzia evolutia ei prin administrarea unui medicamente.

Gonoreea este o infectie a uretrei la barbati si a uretrei sau cervixului la femei. Aceasta boata poate fi tratata cu antibiotice, din fericire fata de alte boli grave.

Sifilisul este una dintre cele mai raspandite boli cu transmitere sexuala. Din fericire si aceasta boata este tratabila cu antibiotice.

O sarcina nedorita poate fi o povara pentru niste adolescenti. Cei mai multi care se gandesc la asta incearca sa se protejeze. Nici o metoda de contraceptie nu poate fi 100%. Sunt cateva simptome de sarcina care va pot spune daca sunteti sau nu insarcinata. Daca apare unul din primele simptome de sarcina este recomandat sa va faceti un test de sarcina fiindca asa veti afla cu o certitudine mai mare daca sunteti sau nu insarcinata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *