De unde cumpar calculatoare second hand?

posted in: Hardware | 0

Piata de calculatoare second hand a crescut tot mai mult in ultimul timp, pe masura ce tot mai multi oameni au inteles ca a nu avea un computer personal, fie el si second hand, in secolul 21 e deja un handicap. In conditiile in care piata de calculatoare personale si de laptop-uri a progresat enorm in ultimii ani, nu e de mirare ca produsele considerate a fi de top in urma cu 2-3-4 ani sunt astazi cel mult mediocre si disponibile la preturi foarte mici, accesibile oricarui buzunar.

De ce sa cumpar calculatoare second hand, cand exista alternative?

Pentru un copil, de exemplu, sau pentru un senior, care acum invata sa foloseasca un PC, achizitionarea unui astfel de sistem e poate cea mai buna alegere. Invariabil vor ajunge sa viruseze HDD-ul, de unde si nevoia unui sistem propriu, altul decat cel principal (al parintilor in cazul copiilor), pe care sa nu fie depozitate date personale sau de pe care sa nu se faca tranzactii online. Mai mult, un incepator nici nu are nevoie de un sistem desktop ultra performant, asta in conditiile in care cunostiintele si abilitatile practice de utilizare a calculatorului sunt reduse.

Solutii personalizate bazate pe nevoile personale

Companiile care comercializeaza calculatoare second hand vand produse testate, care functioneaza ca atuni cand sunt noi si pentru care ofera un certificat de garantie de 12-24 de luni. Ofertele variaza destul de mult si, in functie de nevoi, puteti cumpara sisteme complete incepand cu preturi de la 350 de lei, precum si componente periferice, fie second hand, refurbished sau chiar noi.

Aruncand o privire peste oferta unui astfel de magazin, se poate observa ca:

  • se pot achizitiona monitoare LCD la preturi incepand cu 124 de RON;
  • un sistem IBM 9487, cu procesor de 2,0 Ghz, 1 Gb de RAM, 160 de Gb pe HDD si un monitor LCD de 15 inch are un pret atragator de doar 387 de RON, cu mici fluctuatii in functie de cursul leu-dolar;

http://www.pretulok.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *