De unde cumparam asigurari RCA ieftine

posted in: Asigurari | 0

Asigurarea RCA este un tip de asigurare obligatorie (asigurarea de raspundere civila auto) care acopera pagubele pe care soferul care si-a incheiat respectiva polita le-a provocat tertilor prin accidentul rutier pentru care se face responsabil.

Indiferent cat de prevazator ai fi atunci cand conduci, nu poti sa stii cand te paraseste norocul si cand vei provoca un accident. Chiar daca te numeri printre cei care considera ca asa ceva nu li se poate intampla lor, statisticile spun altceva. Din punct de vedere legal, incheierea politei RCA este obligatorie pentru toti cei care au carnet si au in posesie un automobil, daca doresc sa circule regulamentar pe soselele din Romania.

Neincheierea unei polite RCA este obligatorie; daca acest lucru nu se intampla, atunci in cazul in care sunteti prinsi in trafic fara polita RCA, veti fi obligat sa platiti o amenda ce este cuprinsa intre 1000 si 2000 de lei si de asemenea va vor fi retinute actele masinii pana cand veti face dovada incheierii unei polite de asigurari la una dintre companiile de asigurari care activeaza pe piata de asigurari din Romania.

Incheierea unei polite RCA este in favoarea tuturor participantilor la trafic. Pe de-o parte, nu veti mai fi nevoit sa scoateti din buzunar sume exorbtante, de care sar putea nici sa nu dispuneti in momentul respectiv, iar pe de alta parte, ceilalti participanti la trafic pot fi siguri ca isi vor recupera prejudiciile fara a fi nevoie sa lanseze un proces in instanta. Dealtfel chiar numarul mare de dosare de acest fel in instanta, a determinat autoritatile sa impune incheierea unei polite RCA prin lege.

Polita RCA este valabila atat pe teritoriul tarii noastre, cat si pe cel al statelor care sunt membre ale Uniunii Europene, in Croatia. Elvetia si Andorra.

Daca esti printre soferii care se plang de cozile de pe la brokerii de asigurari din oras, cat si daca te numeri printre cei care doresc sa plateasca cat mai putin posibil pe polita RCA (deltfel acesta este si unicul criteriu care chiar conteaza atunci cand incercati sa faceti diferenta intre politele de asigurari oferite de diferitele companii de asigurari).

Numai la RcaIeftina.ro aveti posibilitatea de compara diversele oferte ale companiilor de asigurari, utilizand aplicatia calculator RCA. Trebuie doar sa introduceti date elementare despre dumneavoastra si automobilul pe care il conduceti in campurile indicate pentru a putea intra in posesia ofertelor diferitelor companii de asigurari. http://www.rcaieftina.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *