De unde incepeti sa cautati informatii pentru un interviu?

posted in: Locuri de munca | 0

Obtinerea unui interviu este dificila in piata competitiva de munca de astazi. Avand in vedere numarul mare de persoane care aplica pentru diferite locuri de munca, este tot mai greu pentru candidati sa se faca remarcati si sa iasa din multime. Efectuarea unor cercetari amanuntite asupra companiei pe care vi s-a oferit un interviu este esentiala pentru a va ajuta sa deveniti candidatul de top.

Cercetarea companiei inainte de interviu este foarte importanta. Aceasta este o dovada de profesionalism si demonstreaza interes si entuziasm. Exista o multime de informatii pe care candidatii le pot accesa despre o companie inainte de un interviu si utilizarea acestora ii poate ajuta sa evidentieze faptul ca sunt pregatiti pentru un anumit rol si pentru organizatie.

Site-ul companiei este locul de unde candidatul poate incepe cercetarea. Acesta ofera o mai buna intelegere a ceea ce face compania, a industriei din care face parte, valorile de baza si o idee despre cine sunt jucatorii cheie in echipa actuala. Candidatul trebuie sa se asigure ca este familiarizat cu produsele/serviciile pe care posibilul loc de munca le ofera. In felul acesta, el isi poate forma si o idee despre ce asteapta personalul de la un nou angajat.

De asemenea, candidatul poate cauta pe Google compania, pentru a afla mai multe despre produsele si serviciile pe care aceasta le ofera. Este posibil sa existe recenzii sau articole scrise care ar putea sa-i ofere informatii relevante, inainte de a primi intrebari despre ele la interviu.

Totodata, urmarind compania pe social media, inclusiv LinkedIn, Facebook, Twitter, candidatul va putea sa aprecieze cultura unei companii si sa-i inteleaga mai bine valorile de baza. Unele companii pot avea, de asemenea, videoclipuri si studii de caz de la angajatii si clientii lor, ceea ce il va ajuta sa isi dea seama daca este compania potrivita pentru el.

Intotdeauna este bine ca un candidat sa isi caute intervievatorii pe LinkedIn pentru a vedea daca impartasesc interese comune sau cunostinte mutuale. Acest lucru ii va ajuta sa se asigure ca interviul va functiona fara probleme, deoarece este posibil sa existe o baza comuna pentru a discuta si asta il va ajuta sa se simta mai confortabil.

Este important ca fiecare individ sa se asigure inainte de interviu ca este la curent cu cele mai recente stiri si evenimente ale companiei. O poveste intamplata de curand poate sa fie adusa in discutie la interviu si, daca posibilul angajat nu cunoaste subiectul, acest lucru va atrage atentia angajatorului.

Aratand o buna intelegere a companiei demonstreaza faptul ca persoana a facut o cercetare ampla si este cu adevarat interesata de companie si de ocuparea unui rol in cadrul acesteia.
In cele din urma, este absolut esential ca individul care candideaza pe un anumit post sa se asigure ca a inteles pe deplin descrierea postului si specificatiile despre persoana. Intervievatorul isi doreste sa angajeze pe cineva care sa se potriveasca echipei si sa indeplineasca toate cerintele postului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *