Delta Air Lines cumpara actiuni de 65 de milioane de dolari

posted in: Turism | 0

Delta Air Lines a anuntat ca a platit suma de 65 de milioane de dolari companiei AeroMexico, pentru achizitionarea a 4% din actiunile grupului. Oficialii celei mai mari companii aeriene din Mexic au declarat ca au aprobat vinderea unei parti din actiunile pe care le-au comercializat cu suma de 31 de pesos per actiune. Planurile conducerii Delta Air Lines au in vedere extinderea prezentei pe pietele emergente din America Latina, Europa si America de Nord.

Cercetarile din domeniul aviatiei au relevat faptul ca destinatiile din America Latina se bucura de cele mai multe aprecieri din partea turistilor americani si europeni. In ultimii doi ani, majoritatea companiilor aeriene europene au raportat vanzari record de bilete de avion pentru destinatii de vacanta, dar si de business din America Latina, din regiuni precum: Mexic, Cancun, Guadalajara sau Brazilia.

Pana in anul 2010, AeroMexico a fost una dintre companiile aeriene cu cele mai mari cresteri ale cotei de piata din lume, dar ascensiunea operatorului american a incetat odata cu acutizarea crizei economice la nivel mondial. Intelegerea dintre AeroMexico si Delta Air Lines reprezinta o alianta comerciala pentru extinderea programului de zbor pentru destinatiile dintre Europa si Mexic. Oficialii Delta Air Lines au declarat ca odata cu achizitionarea unei parti din actiunile AeroMexico, doi reprezentanti ai operatorului din Georgia vor face parte din consiliul general al conducerii din Mexic.

Pana in prezent, conducerea Delta Air Lines nu a anuntat intentii de cumparare al unui alt procent din actiunile AeroMexico.

Delta Air Lines este o companie aeriana cu baza centrala pe Aeroportul International din Atlanta, Georgia. Infiintat in anul 1924, operatorul american ruleaza 714 zboruri saptamanal catre 247 de destinatii internationale si are acorduri de codeshare incheia cu operatori aerieni din toata lumea inclusiv cu alianta Sky Team din care face parte si compania romana Tarom. In anul 2010 Delta Air Lines a inregistrat un venit net de 593 de milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.