Se spune ca boala secolului 21 este depresia. Problemele personale, problemele de la locul de munca, situatia materiala precara, lipsa sigurantei, stresul si migrenele conduc catre depresie. Aparent o afectiune lipsita de importanta, netratata in timp util, depresia poate conduce catre o viata nefericita si neimplinita!
Si pentru ca depresia apare, in mod special, in sezonul rece, este bine sa luam masuri inca de la primele semne. Primul pas pe care trebuie sa il faca o persoana care simte ca este cuprinsa de depresie este sa ceara ajutorul unui specialist. Sa fii in depresie nu este o rusine, nu inseamna ca esti nebun sau ca viata ta s-a terminat. Sa fii in depresie inseamna ca ai niste probleme pe care sa nu sti cum sa le rezolvi, care sa te depaseasca din punct de vedere psihic.
Sfatul unui psiholog este esential in astfel de cazuri. Discutiile cu un specialist te pot ajuta sa iti clarifici problemele, sa gasesti solutii, sa-ti recapeti increderea in fortele proprii.
De asemenea, in tratarea depresiei sunt extrem de benefice si discutiile purtate cu persoanele apropiate. O discutie calma cu sotul/sotia, cu parintii sau copiii va poate ajuta sa va eliberati de problema dvs.
Depresia poate fi tratata si prin acupunctura. De-a lungul timpului, se stie ca acupunctura a castigat un teren foarte mare in privinta tratamentelor alternative. Una dintre afectiunile tratate cu succes de acupunctura este depresia. Descoperita de vechii chinezi, in urma cu mii de ani, tehnicile de acupunctura au fost studiate si imbunatatite astfel incat, in ziua de astazi, aceasta reprezinta o metoda de tratament de mare incredere.
In privinta depresiei, tratamentul cu acupunctura consta in inteparea anumitor puncte de pe meridianele corpului, puncte responsabile cu echilibrul organismului si cu starea de bine generala. Prin intepare, se elibereaza endorfinele – hormoni responsabili cu starea de bine a organismului.
Tratamentul prin acupunctura, in privinta depresiei, este stabilit de catre medicul specialist. Acesta, in urma unei discutii cu pacientul si a unor investigatii clinice, va stabili numarul de sedinte necesar si eventualitatea unui tratament alternativ, urmat alaturi de acupunctura.
In cazul in care treceti printr-o astfel de stare, va sfatuim sa apelati la medicul dvs. Acesta va va indrepta pasii catre specialistul cel mai potrivit. Multa sanatate!
Lasă un răspuns