Despre afacerea lui Bob cu haine second hand

posted in: Antreprenoriat | 2

De pe vremea facultatii Bob a ramas unul dintre cei mai saritori prieteni ai mei, la el pot apela la orice ora fie din zi sau noapte fara nici o jena.

Acesta ar fi bucuros sa ma ajute doearece este un om cu suflet mare. Am urmat amandoi Facultatea de Stiinte Economice la Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti, iar Bob, chiar daca nu era un student cu prea putine restante ­čśŤ a ajuns poate un mic afacerist de succes pentru zilele noastre.

Totul a inceput prin anul 2 de facultate cand a facut rost de o suma nu foarte mare de bani si a decis sa isi deschida un magazin de imbracaminte second hand in Ploiesti. Nu va descurajati pentru ca nu este vorba de o suma prea mare de bani pentru a demara o afacere, undeva la 3000 euro. Primul pas a fost cautarea unui depozit haine second care sa-i poata furniza stocul necesar de marfa, sa fie serios, promt si mai ales ieftin. Dupa acest lucru s-a apucat de infiintarea unei firme, fiind un tip chibzuit a ales sa isi deschida o intreprindere individuala pe numele lui, fiind neplatitor de TVA – un mare plus fata de concurenta platitoare de TVA.

Apoi a cautat un spatiu comercial in Ploiesti, aici a avut ceva de munca deoarece mai toate spatiile bune sunt deja ocupate. Pana la urma a gasit un spatiu in spatele Halelor (cine cunoaste Ploiestiul stie ca acolo este principalul „targ” deschis zilnic din oras), nu foarte mare, din nefericire nici prea ieftin dar acestea sunt preturile… Apoi Bob s-a ocupat de eliberarea actelor pentru spatiul comercial si de amenajarea acestora. Fiind vorba doar de niste de haine second hand nu a avut nevoie de cine stie ce prezentare pentru acestea, ce sunt mai importante si mai voluminoase le afiseaza pe un troller glisand foarte lung, situat pe 2 randuri in magazin, iar incaltamintea o tine in niste cosuri mari din teava de aluminiu. A adus marfa de la depozitul de haine SH cu ajutorul unei masini inchiriate, o dubita de capacitate mai mare. In 3 zile de la deschiderea magazinului a ramas cu mai putin de 25% din marfa, au ramas doar hainele mai urate. De vandut le vinde la kilogram, pui de exemplu geaca pe cantar si platesti 3.5 de lei pentru fiecare 100 de grame cantarita (35 ron / 1 kg haine sh). Lucrurile ce raman le vinde cu un pret fix de 1, 2 sau maxim 3 ron bucata.

Cand a deschis magazinul de haine i-am facut o vizita asa de „lansare” si mi-am gasit o pereche de conversi superbi. E incredibil ce lucruri de firma si in stare excelenta arunca strainii… Daca si tu esti fan Converse atunci citeste in acest articol despre cum poti avea proprii tenesi de firma la un bun pret de criza.

2 Responses

  1. Imobiliare Ploiesti Romania Despre afacerea lui Bob cu haine second hand | Imobiliare Ploiesti Romania

    […] mai mult despre Despre afacerea lui Bob cu haine second hand VN:F [1.9.21_1169]please wait…Rating: 0.0/10 (0 votes cast)VN:F [1.9.21_1169]Rating: 0 (from 0 […]

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *