Despre antenele de satelit, rezistoarele de putere si transformatoarele electrice

posted in: Electronice | 0

O antena de satelit antene satelit este un dispozitiv pentru receptia semnalului emis de un satelit.

În practica receptiei TV pentru marele public, acesta este întotdeauna un satelit geostationar, adica un satelit care se roteste cu acceasi viteza ca si Pamântul în jurul axei sale, fiind în acest fel vazut de pe Pamânt întotdeauna în acelasi loc. Astfel, antena pentru receptia unui satelit de emisie TV poate fi o antena fixa.

Rezistoarele de putere sunt folosite in circuitele de separare pentru boxe (filtre) pentru a ajusta nivelul fiecarui difuzoar in parte, si de asemenea rezistoarele sunt folosite in circuite oscilante sau circuite EQ. Rolul lor este sa transforme o anumita cantitate de energie nedorita in caldura. Din acest motiv cea mai importanta caracteristica a lor este puterea pe care o pot transforma in caldura, putere exprimata in wati.

Transformatorul electric este o masina electromagnetica statica de curent alternativ, care transforma o energie electromagnetica primara de anumiti parametrii (u1,i1) într-o energie electromagnetica secundara de alti parametrii (u2,i2), frecventa ramane insa constanta (f1=f2=ct.).

Cei doi parametrii care ne dau puterea: u-tensiunea si i-curentul, sufera prin transformare schimbari inverse, astfel daca tensiunea se micsoreaza, curentul se mareste si invers.La baza functionarii transformatorului sta principiul inductiei electromagnetice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *