Despre decizii

posted in: Spiritualitate/Credinta | 0

Tot timpul trebuie să decidem și o facem chiar și atunci când nu ne-am hotărât încă, deoarece am ales să amânăm luarea deciziei, iar atunci când îi lăsăm pe ceilalți să decidă ce este mai bine pentru noi, de fapt alegem ca ei să hotărască în locul nostru, deci este tot alegerea noastră.

Deciziile ne permit să evoluăm, să stagnăm sau să regresăm și fiecare dintre ele presupune asumarea riscurilor aferente, însă, existența acestora nu trebuie să ne oprească să alegem.

Singurul lucru de care sunt sigur este că nimic nu este sigur.

Amânarea luării deciziei ne oferă posibilitatea obținerii mai multor informații, însă acest lucru conduce la pierderea oportunităților ce vor fi apărut în cazul neamânării. Si nu e rau sa renuntam la oportunitati: drumul cel maI scurt este doar cel cunoscut si verificat, cu indicatoare auto sau pentru pietoni, in functie de mijlocul de deplasare: pe apa, cu avion sau barci moderne.

Alegând, îti permiți să evoluezi și asta pentru că, în cazul în care a fost o alegere bună, poți să te bucuri de rezultatele ei, iar dacă aceasta a fost mai puțin inspirată, ai posibilitatea să alegi din nou.

Avem de câștigat chiar și de pe urma alegerilor neinspirate, deoarece odată cu acumularea unor noi informații, percepția noastră se schimbă, iar acest lucru poate să conducă la luarea unor decizii mai bune.

Indiferent cât de greu ne-ar fi să acceptăm, nu există esecuri, ci doar feedback.…>> Continuare

Follow cdsro:

Latest posts from

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *