Despre Florii

29/03/2012 | Autor: | Adaugat in categoria Spiritualitate/Credinta

Sarbatoarea Floriilor are loc in ultima duminica dinaintea Pastelui si marcheaza Intrarea lui Iisus Hristos in Ierusalim.
Numele sub care este serbat acest eveniment religios poarta numele de Florii datorita faptului ca Iisus Hristos a fost primit de locuitorii Ierusalimului cu flori si cu ramuri de maslin.
Primele mentiuni istorice care sa ateste existenta acestui eveniment provin inca din secolul al IV-lea.
Traditia spune ca Floriile se sarbatoareau cu cel mai mare fast in Curtile Domnesti din Tarile Romanesti. Participau imparatii respectiv domnii cu demnitarii lor , carora li se imparteau faclii aprinse asa cum se obisnuieste si cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Paste.
Tot in aceasta zi deosebita se obisnuieste ca toti cei ce poarte nume de flori sa fie sarbatoriti de catre cei dragi si sa primeasca felicitari de florii.

De Florii oamenii merg la biserica unde sfintesc crengi de slacie care acestea ulterior se pun in case la geamuri, usi sau porti pentru a avea noroc tot anul si pentru a feri locuinta de evenimente negative. In unele zone ale tarii, locuitorii obisnuiesc sa se incinga peste mijloc cu aceste crengute de salcie, credinta spunand ca acest lucru ii va feri de rele si ii va proteja intregul an.
Floriile sarbatoresc intr-un fel revenirea naturii la viata, aceasta zi fiind de fapt o zi a florilor si a elementului vegetal in cadrul traditiilor pipulare romanesti. O alta traditie ar fi ca in noapte de Florii, fetele tinere sa-si puna busuioc sub perna pentru a le face mai frumoase si pentru a le ajuta sa se marite in decursul acelui an. In unele regiuni din Muntenia se crede ca acei care se spala pe cap in aceasta zi sfanta risca sa albeasca precum coroanele albe ale copacilor. Se crede ca pentru a fi protejati de rele este bine sa punem in apa de baie cateva flori sfintite de la biserica.

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Articolul n-a primit niciun vot inca. Fiti dvs. primul care-l voteaza!)
Încarc...

Autor:

Acest autor a publicat 4 articole pana in prezent.

Adauga un raspuns

Ultimele articole adaugate:


18/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Auto

Ca masina ta sa functioneze perfect trebuie sa aiba parte de piese de buna calitate. Performanta acesteia mai depinde si de verificarea si de inlocuirea componentelor defecte sau uzate. O …

06/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Sanatate

Condițiile ideale pentru un implant dentar Fast & Fixed sunt o falcă complet edentuloasă, fără inflamații și chisturi în cavitatea bucală și un volum suficient de os al maxilarului. Însă, un pacient nu …

06/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Cumparaturi

Jurnalul sau agenda este un accesoriu simplu, dar indispensabil pentru multe persoane. Poti cumpara jurnale si agende elegante din magazinul online Pravalia-cu-Surprize.ro. Jurnalele si agendele prezentate in sortimentul magazinului online, te uimesc …