Implantul dentar este o tehnica din ce in ce mai folosita si la noi datorita eficientei de care da dovada in timp. Un implant dentar poate dura intre 7-12 ani , in functie de tehnica implantului, materiale, succesul operatiei etc. Din ce in ce mai multe persoane apeleaza la aceasta tehnica pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa, insa inainte de toate ar trebui sa stim exact ce presupun si care sunt etapele procedurii de implantare dentara.
Prima etapa este cea in care medicul examineaza dupa care impreuna cu pacientul stabileste perioada optima pentru interventie. In cea de-a doua se introduce implantul in tesutul osos, se asteapta intre 3-6 luni (perioada de osteointegrare),iar la sfarsit este atasat bontul protetic.
Pacientii care apeleaza la un cabinet stomatologic pentru o astfel de interventie sunt foarte multumiti atat de estetica pentru ca vor arata ca dintii normali, cat si din punct de vedere al sanatatii, deoarce au o capacitate de masticatie sanatoasa, comparabila cu cea a dintilor naturali.
Implanturile sunt de mai multe tipuri insa cel mai intalnit este de tip surub radacina, care se recomanda atunci cand osul maxilarului ofera suficienta profunzime si latime pentru procedura deimplantare, insa sunt si cazuri mai putin fericite cand osul nu permite, iar atunci se apeleaza la implantul de timp placuta.Daca implanturile mentionate mai sus nu sunt indicate din punct de vedere medical,atunci mai exista si solutia implantului dentar subperiostal .
loteristul
Intrebare: implantul dentar se poate face si fara a introduce baza daca exista inca redacinile, sa zicem la incisivi?
Deci surubul sa intre in radacini? daca da cat tine un astfel de implant, in ideea ca radacina ramane multa vreme acolo nu se consuma?