Despre reciclare responsabila, un gand catre generatii

posted in: Ecologie | 0

articolepro29.09România este una dintre țările codașe când vine vorba de reciclarea responsabilă a becurilor și echipamentelor de iluminat care conțin mercur. Potrivit celor mai recente date oficiale disponibile pe site-ul Agenției Naționale pentru Protecția, la categoria echipamente de iluminat, România a atins o rată totală de colectare de 19%.

Din fericire, peste 70% din această cotă de colectare a fost asigurată de către RECOLAMP. Mai exact, în cei 10 ani de activitate, Recolamp a reușit să colecteze aproape 4.000 de tone de deșeuri formate din becuri cu halogen, neoane și alte echipamente de iluminat care conțin mercur

“Am investit în acești zece ani toate fondurile colectate din Timbrul Verde, element de cost asociat reciclării echipamentelor ecologice de iluminat și pe care producătorii, în parteneriat cu Recolamp îl includ în prețul final de vânzare al produselor pe care le oferă terților. Cu aceste sume de bani manageriem o rețea națională de colectare, care asigură lunar preluarea a aproximativ 70 de tone de deșeuri din întreaga țară. Ca și idee, înregistrăm o mie de comenzi prin care ni se solicită ridicarea lămpilor și echipamentelor de iluminat arse și depozitate selectiv. Avem protocoale strategice de colaborare cu aproape 12.500 de instituții guvernamentale, companii private, microintreprinderi și alte structuri cu caracter comercial” a explicat un reprezentant Recolamp.

Printre partenerii Recolamp se numără și magazine de retail, centre municipale de colectare dar și alte zone strategice precum mall-uri sau sediile unor clădiri relevante pentru public.

Practic, utilizatorii și consumatorii pot să depună în mod gratuit în spațiile special amenajate sursele de lumină uzate sau echipamentele defecte.

Mai mult decât atât, în 2008 Recolamp a lansat propriul număr, TelVerde 0800.888.666. La acest număr gratuit, apelabil din orice reţea, o echipă dedicată stă la dispoziţia celor interesaţi.

Numărul se adresează atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice care vor să intre în planul național de reciclare și care au nevoie de cutii speciale de colectare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *