Despre rezervarile cu Early Booking

31/03/2013 | Autor: | Posted in Vacante

Cu siguranta ca ati auzit de acest sistem de rezervare din timp a pachetului turistic dorit, insa este bine sa cunoasteti exact care sunt conditiile dupa care functioneaza acesta. Acest tip de oferte apar cu aproximativ jumatate de an inaintea debutului unui sezon de iarna sau de vara. Prin early booking puteti sa va bucurati de reduceri de pret destul de consistente, totul insa cu anumite conditii.

Cele mai importante avantaje ale utilizarii acestui sistem de rezervari sunt economisirea unei sume importante, precum si posibilitatea alegerii celei mai bune oferte, a destinatiei favorite, precum si a hotelului la care doriti sa va cazati. De asemenea, veti evita aglomeratia din agentiile de turism, specifica in perioada estivala iar astfel, in lunile care raman pana la vacanta, puteti sa va faceti planuri, sa va cumparati diverse obiecte sau sa va documentati in legatura cu obiectivele care pot fi vizitate in locatia aleasa de dumneavoastra.

Hotelurile si pensiunile de la mare sau de la munte acorda discounturi semnificative celor care aleg sa plateasca din timp vacanta mult visata. Trebuie sa stiti faptul ca nu se accepta nicio modificare (de perioada, de nume, tip de camera, anumite servicii oferite de hotel etc.), de aceea este foarte important ca, inainte sa achizitionati o astfel de oferta, sa fiti siguri ca puteti merge in vacanta in perioada stabilita initial si ca nu poate interveni nimic, care sa va determina sa va schimbati planurile. Reducerea de early booking se aplica la tariful de cazare, dar pe langa acesta beneficiati si de alte reduceri la alte servicii daca le achizitionati din timp, cum ar fi spre exemplu transportul. Plata pachetului turistic pentru care optati trebuie facuta dupa primirea confirmarii.

In cazul in care doriti sa va anulati vacanta, dupa ce pachetul turistic a fost confirmat si facturat, nu veti mai primi contravaloarea integrala a pachetului turistic. Reducerile pentru achizitionarea din timp a pachetului turistic pot ajunge pana la 30%, sau chiar mai mult in unele cazuri, mai ales daca rezervarea se face cu 3 – 4 luni inainte de data plecarii.

Anularile survenite sunt penalizate cu 100% din valoarea pachetului, indiferent cu cate zile inainte de plecare este solicitat acest lucru (penalitati cuprinse in contractul de prestari servicii turistice incheiat intre turist si agentie) sau de motivul anularii (probleme familiale, boala etc).

Orice oferta de care sunteti interesat, trebuie analizata foarte bine atat de dumneavoastra cat si de familie, sau de prietenii cu care doriti sa mergeti, pentru a va putea planifica vacanta in cele mai mici amanunte si pentru a nu fi nevoiti mai tarziu sa interveniti asupra datei de plecare, sau mai grav sa fiti nevoit sa va anulati vacanta. Cel mai important este sa fiti inconjurat de cei dragi si sa incercati sa profitati din plin din zilele la mare sau la munte, in Romania sau in strainatate. Cu banii economisiti prin early booking veti putea sa va bucurati de locuri frumoase, sau veti putea sa va distrati intr-un alt mod.

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 9 articole .In curand si alte noutati.

Lasă un răspuns