Despre tendintele abordate de catre fotografii de nunta in perioada 2019-2020

11/10/2019 | Autor: | Adaugat in categoria Fotografie

In urma unui studiu facut la initiativa Epson, in anul 2017, fotocartile erau la mare cautare. In consecinta, majoritatea fotografilor au ales sa isi fidelizeze clientii oferindu-le albume printate si poze in format 10×15 cm. Fotocartile continua sa fie solicitate si in prezent, motiv pentru care fac subiectul meu de azi.

Procesul de obtinere a fotocartilor necesita o imprimanta de calitate si nu numai

Fotocartile se realizeaza cu ajutorul unor imprimante profesionale, de mari dimensiuni, cum ar fi Epson SureColor SC-P5000, de format A2+ sau Epson SureColor SC-P9000, de 44 inci. Putand sa utilizeze o gama larga de culori, astfel de modele de imprimante sunt folosite si pentru realizarea celor mai atractive albume de nunta.

Majoritatea fotografilor care printeaza pozele acasa, aleg echipamentele Epson si prefera tehnologia injekt. Costul de exploatare este redus, iar calitatea oferita este foarte buna.

Exista si cateva criterii pe care fotografii le analizeaza atunci cand isi aleg o imprimanta. In primul rand, trebuie sa se aiba in vedere tehnologia de printare – in proportie de 33%. 46% fotografii utilizeaza echipamente cu jet de cerneala, 23% aleg imprimantele cu sublimare, pentru 22% dintre acestia conteaza foarte mult costul de exploatare, 8% sunt atenti la portabilitatea tuturor echipamentelor, iar 10% aleg o imprimanta dupa pretul de achizitie.

Alina Silvestru, Channel Marketing Coordinator Epson in România și Bulgaria, sustine faptul ca imprimarea foto este o zona in care, din punct de vedere al inovatiei, brand-ul Epson este un adevarat lider. Fiind necesar de obtinut un anumit format, 70% dintre fotografi, printeaza  fotocartile la anumiti producatori, 15% in minilaboratoare, iar 13% le printeaza acasa.

In ceea ce priveste formatele albumelor foto, 52% dintre clienti prefera formatul 10×15 cm, 19% prefera 13×18 cm, 12% aleg 15×21 cm, iar 8% aleg 20×30 cm. Printurile mate sunt alese de cei mai multi dintre clienti. Doar 20% aleg printul lucios, 12% aleg hartia semi-mata, 11% prefera hartia semi-lucioasa, iar 63% printeaza alb-negru, dar si color.

In cadrul unui evaniment major, precum casatoria, este necesar sa se angajeze un fotograf nunta Bucuresti, obisnuit sa faca o selectie de fotografii prin diferite mijloace. Ca proportii, 74% dintre fotografi opteaza pentru stick-uri, 41% pentru DVD-uri si 12% pentru servicii de transfer. Este bine ca viitorii miri sa vorbeasca inainte de semnarea contractului cu acel fotograf nunta pe care hotarasc sa-l angajeze pentru eveniment, si despre acest aspect.

Imprimarea in laboratoarele foto

Pe langa producatorii dedicati de albume exista si minilaboratoarele foto, spatiile in care se pot tipari fotocartile. 56 de laboratoare din Romania folosesc echipamentul compact Epson SureLab D700, care imprima fotografii de un metru lungime si presupune o tehnologie cu jet de cerneala. Cu acest tip de echipament se pot tipari si carti postale, brosuri, invitatii, pliante, pe difertie formate, atat pe hartie lucioasa cat si pe hartie satinata sau mata.

Before and after, fotojurnalism si drone

In ceea ce priveste regia in realizarea fotografiilor, numerosi fotografi de nunta sustin ca, in mare majoritate, clientii lor si-au dorit fotografia surprinsa intr-un mod cat mai natural. Exista insa si clienti care solicita fotografii regizate. Cadrul in care sunt realizate pozele este, de asemenea, un aspect foarte important. Numerosi clienti isi doresc  fotografii cu peisaje montane, in parcuri, in castele, cu peisaje marine, ruine si peisaje campestre. In general, parcurile si padurile domina in topul preferintelor clientilor.

Fotojurnalismul de nunta este un trend nu tocmai nou, un gen de fotografie solicitat foarte des de miri. Pune foarte mult accentul pe naturalete, lipsind astfel interventiile regizorale si oferind imaginilor o incarcatura emotionala, dar si spontana.

Pe de alta parte, fotografiile realizate cu ajutorul dronelor presupun o solicitare exotica. Pozele pot fi  realizate si cu aparate bridge sau mirorless.

Multi dintre miri prefera ca sesiunea foto oficiala sa aiba loc dupa marele eveniment. „Save the date” sau „Trash the dress” sunt sesiuni foto ce se mentin in top de ani buni.

Cei mai multi dintre clienti solicita editarea pozelor prin utilizarea anumitor aplicatii de tip VSCO, modul HDR. Fotografiile alb-negru, cinemagraphuri-le sau hyperlapse sunt doar cateva dintre efectele solicitate de acestia. Fotografiile regizate, fashion, dar si cele extravagante domina in topul preferintelor, punand un accent mare pe detalii.

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Articolul n-a primit niciun vot inca. Fiti dvs. primul care-l voteaza!)
Încarc...

Autor:

fotograf profesionist de nunta

Acest autor a publicat 11 articole pana acum.

Adauga un raspuns

Ultimele articole adaugate:


15/01/2021 | Autor:
Adaugat in categoria Sanatate

Simona Halep a vorbit deschis despre responsabilitatile care au venit odata cu celebritatea. Aceasta a avut parte bineinteles de emotii negative in timpul partidelor de tenis. Urmareste acest site pentru …

04/01/2021 | Autor:
Adaugat in categoria Casa si Gradina

Toata lumea a auzit de fierastrau, dar nu toata lumea stie cate tipuri de fierastraie exista si ce face fiecare in parte. Asadar: Fierastraie care folosesc ca accesoriu de taiere …

06/12/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Optimizare SEO

Optimizarea site-ului pentru mobil depinde modul in care site-ul tau face continut si au functii usor accesibile. Pe langa toate astea trebuie ca site-ul tau sa aiba parte de un …