Detalii de avut in vedere pentru cei care vor sa slabeasca si particularitati dintre dietele de slabire si chirurgia obezitatii.

29/04/2013 | Autor: | Posted in Slabit

Obezitatea este la momentul actual una din cele mai raspandite boli ale acestui veac, fiind un motiv central intr-o mare parte din decese. Desi dezavantajele supraponderalitatii sunt adesea aduse la cunostinta indivizilor prin intermediul emisiunilor TV, al revistelor si al medicilor specialisti, totusi stilul de viata aglomerat, banii putini si stresul fac ca foarte multi oameni sa consume alimente nesanatoase.

Cu toate acestea, in acest moment se gaseste o solutie pentru oricine, indiferent de gradul de obezitate a respectivei persoane. Pentru majoritatea populatiei supraponderale raspunsul poate fi „schimbarea”. O schimbare minora de stil de viata care sa include o nutritie echilibrata si un program de efort fizic regulat i-ar pune pe drumul catre o viata sanatoasa. Cei cu afectiuni mai serioase ar trebui sa aiba si un regim alimentar axat pe fibre, dar chiar si pentru ei problemele pot disparea cu 2-3 luni de efort (si bineinteles cu abordarea unui stil de viata echilibrat dupa finalizarea dietei).

Desi varianta nutritionala este solutia cea mai indicat, exista oameni al caror greutate prezinta un factor de risc major pentru viata lor, cazuri in care sunt recomandate interventiile chirurgicale. Chiar daca pentru moment o interventie chirurgicala este incomoda, urmarile pe termen lung a implantarii unui inel gastric sunt foarte mari. Prin micsorarea capacitatii stomacale si reducerea foamei, acest inel este o solutie pentru orice persoana, oricare ar fi varsta sau de gradul de obezitate. Inelul se poate oricand scoate, nu raneste stomacul si necesita doar 4-5 saptamani de dieta speciala pentru a se fixa pe stomac.

Chirurgia obezitatii a evoluat foarte mult in ultimii ani, fiind deschise foarte multe clinici private pentru acest gen de proceduri, numarul persoanelor care apeleaza la aceste servicii fiind si el in crestere. Informatii despre alte tipuri de interventii chirurgicale si despre cei mai renumiti chirurgi se pot gasi pe internet. Trebuie mentionat ca in situatia in care nivelul obezitatii dumnevoastra nu este foarte mare, merita incercata intai varianta nutritionala si sport, ea avand si alte beneficii pe langa slabire.

Nu uitati sa consultati medicii specializati pentru orice intrebare aveti nutritionala sau cu privire la chirurgia obezitatii. Indiferent daca va ganditi la un inel gastric sau un abonament la sala de fitness, este de admirat dorinta de a incepe o noua viata. Nu uitati in acelasi timp ca preventia este varianta perfecta, deci faceti alegeri rationale si cumparati produse de calitate.

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 6 articole .In curand si alte noutati.

Lasă un răspuns