Categorii
Electronice

Diferenta dintre camerele spion si cele de supraveghere

Putini stiu ca acum este foarte simplu sa cumperi dispozitive de spionaj si antispionaj. Acestea se gasesc atat online, cat si la magazine fizice la preturi destul de accesibile…spre mirarea multora.

Intr-adevar, nu vbim de super gadget-uri precum in filmele cu James Bond, ci mai mult despre dispozitive de spionaj, obiecte cu microfoane spion si camere incorporate, aparate pentru identificarea microfoanelor ascunse etc. http://microfon-gsm.ro/

Daca pentru multi dintre noi aceste dispozitive sunt o distractie, sa stitic a sunt persoane care dispun de aceste aparate, persoane cum ar fi detectivii privati, firmele de securitate, jurnalistii etc. Insa aceste dispozitive sunt in special folosite pentru securizarea locuintei.

Camerele de spionaj functioneaza in mare parte precum toate celelalte camere video sau precum cele de securitate CCTV, doar ca au cateva aspecte ce le diferentiaza. In cele ce urmeaza vom vorbi cate putin despre fiecare tip de camera in parte.

Camerele spion

Asa cum si numele spune, camerele spion sunt facute in asa masura incat sa nu fie prea usor de observat. Acestea sunt ascunse sau camuflate in anumite obiecte care nu sunt nicidecuma sociate cu dispozitivele video. Ele ne ofera reale avantaje daca pentru inregistrarea video sau audio a unei persoane fara ca aceasta sa constientizeze ca este inregistrata. Aceasta este si ideea care sta la baza acestor dispozitive.

Majoritatea acesto dispozitive au la baza functii wireless care le permite sa fie instalate in locuri greu de imaginat. Si chiar daca ele se gasesc in comert la preturi modice, au caracteristici destul de moderne, unele avand senzori de detectie, altele avand capabilitatea sa va transmita date pe telefon cand sunt activate sau altele pur si simplu inregistreaza pe o memorie proprie.

Desi aceste camere spion au anumite avantaje, ele au si cateva puncte slabe. Acestea functioneaza pe baza unei baterii ce se afla in dispozitivul in care este incorporat camera, dispozitiv care de multe ori se intampla sa fie destul de mic. Prin urmare, bateria limiteaza timpul de functionare al dispozitivului. Aceste camere spion sunt camere video de baza si chiar daca inregistreaza la rezolutii mari, claritatea lor nu este tocmai un atu.

Camerele de supraveghere

Spre deosebire de camerele de spionaj, cele de supraveghere sunt la vedere si au rolul de a inregistra continuu. Acestea sunt folosite in majoritatea institutiilor, in banci, mall-uri, cafenele si chiar in unele locuinte, atat la interior cat si la exterior.

Sistemele de supraveghere s-au dovedit a fi foarte benefice de-a lungul timpului, mai ales in situatii extreme cand e vorba de jafuri, inselaciuni sau relatarea evenimentelor. Acestea sunt de obicei conectate la un server sau PC si inregistrarea se face pe un spatiu de stocare mult mai mare fata de modulul independent al camerelor de spionaj.

De Andrei

Tanar, nelinistit, pasionat de tot ce tine de Internet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *