Diferenta dintre fericire si satisfactie

posted in: Lifestyle | 0

Satisfactia de viata este un termen complex si uneori este folosit interschimbabil cu emotia fericirii, dar sunt intr-adevar doua conceptii separate. Satisfacerea vietii este definita ca o evaluare a vietii in ansamblu, mai degraba decat a simturilor si a emotiilor pe care le experimentam la un moment dat.

Fericirea este o experienta imediata, in timp ce satisfactia vietii este fericirea care exista atunci cand ne gandim la viata noastra in ansamblul ei, privindu-ne imaginea de ansamblu.

Acest lucru adauga o mai mare claritate diferentei dintre ideile de fericire si satisfactia vietii. Nu se bazeaza pe un criteriu pe care cercetatorii il considera important, ci pe propriile judecati cognitive ale elementelor pe care le consideram valoroase.
In general, indiferent de nivelul de satisfactie pe care il simtim, putem sa definim si sa ne maximizam nivelul de bunastare daca alegem elementele in care dorim sa ne angajam sa le indeplinim. De asemenea, satisfactia vietii tinde sa depinda de starea emotionala a fiecarei persoane.

S-a studiat varianta de satisfactie intre natiuni; s-a demonstrat ca conditiile de trai sunt un factor determinant al satisfactiei de viata. Corelatia dintre venituri si satisfactia vietii este satisfacerea oamenilor in momentul in care reusesc sa-si defineasca un nivel de trai si un stil dupa multe experimente realizate. Fiecare isi doreste ca dorintele si asteptarile lor sa fie realizate, iar aceasta satisfactie vine in urma indeplinirii unor obiective si teluri stabilite anterior.

Educatia este un punct interesant pentru satisfactia vietii. Oportunitatile sunt in general create, atfel ca trebuie sa fim pregatiti pentru a face fata si a observa fiecare cale care ni se deschide la un moment dat. Fie ca este vorba de o competitie, gasirea unui loc de munca nou sau chiar domeniul dorit, educatia are un rol important in acest domeniu.

Experientele noastre trecute, fara indoiala, influenteaza modul in care ne gandim la viata noastra in termeni de satisfactie. Stabilirea unei vieti satisfacatoare pentru noi nu este decisa numai de circumstante; este, de asemenea, influentata de modul in care gandim si vedem anumite lucruri, precum si de mediul in care traim.

Masurarea satisfactiei de viata nu este doar o modalitate de a vedea cat de fericiti sunt oamenii cu viata lor, ci si de a determina cat de nefericiti sunt. Relatiile pe care le avem cu cei din jurul nostru pot definii felul in care ne simtim. Fericirea este un sentiment influentat de mai multe aspecte, printre care modul in care ne simtim in cadrul unui grup sau in mediul ales.

recrutarivideochat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *