Dinti ficsi

14/07/2020 | Autor: | Posted in Sanatate

Implanturile dentare cu dinti ficsi raman fixate in os si permit functionarea normala. Pacientii cu proteze fixe pe implanturi dentare, se bucura de mestecare confortabila, asemanatoare cu dintii naturali. Vei avea capacitatea de a manca, de a rade si de a vorbi la fel ca si atunci cand aveai dinti naturali. De obicei, prezenta implanturilor nu este simtita. Cu toate acestea, dintii naturali sunt inconjurati de un ligament parodontal, care permite perceptia foarte precisa in timpul mestecarii. Implanturile sunt lipsite de ligamente parodontale, care servesc ca amortizoare, astfel incat, in cazul in care nu au ramas dinti naturali in gura, senzatia de presiune in timp ce mesteci poate fi semnificativ redusa. Pacientii cu implanturi de dinti ficsi se vor bucura de o stabilitate mai mare a protezei.             

Cat timp raman implanturile in gura? 

Implanturile au o rata mare de succes, dar este totusi un tratament relativ nou si astfel documentatia de peste 10 ani este limitata. Cu toate acestea, exista rapoarte ca acestea au fost evaluate de mai bine de 35 de ani. Ultimele cercetari arata ca aproximativ 90% dintre implanturi raman in functiune cel putin zece ani. Chiar si in cazul functiei pe termen lung, implanturile nu sunt intotdeauna lipsite de complicatii. Complicatii pot aparea in partile tehnice (suruburi, suporturi, coroana de portelan etc.) sau in tesuturile din jurul implantului (inflamatieperiimplantita). Piesele tehnice ale implanturilor au o anumita durata de viata si este rezonabil sa te astepti ca intr-o perioada de 5-10 ani, unele parti, cum ar fi suruburile de sustinere sau o coroana de portelan, sa necesite reparatii sau inlocuire. Complicatiile tisulare, cum ar fi inflamatia cronica in jurul implanturilor sunt dificil de gestionat odata stabilite, astfel incat prevenirea este cea mai buna strategie. Prevenirea complicatiilor legate de inflamatie este posibila printr-o igiena orala eficienta, iar pe termen lung sanatatea tesuturilor peri-implant depinde in mare masura de cat de bine sunt curatate si intretinute. 

De ce sunt necesare controale la stomatolog de doua ori pe an? 

Implanturile dentare sunt mai susceptibile la inflamatii bacteriene decat dintii naturali. Prin urmare, este necesara o curatare eficienta. Se folosesc perii interdentare, precum si ata dentara. Dentistul tau iti va recomanda o metoda de curatare care sa fie potrivita nevoilor tale individuale. Cel putin, un control anual este suficient pentru terapia de intretinere, dar daca ai un risc crescut, de exemplu, daca ti-ai pierdut dintii din cauza parodontitei, atunci controalele la stomatolog ar trebui sa fie de cel putin doua ori pe an. Fumatul poate creste semnificativ riscul de inflamatie si pierdere osoasa in jurul implanturilor. Prin urmare, renuntarea la fumat este un pas important pentru a obtine o sanatate generala orala buna si pentru a reduce pierderile osoase in jurul implanturilor dentare, precum si in jurul dintilor naturali. Implanturile de dinti ficsi de la Dental Privilege sunt solutia ta pentru inlocuirea dintilor lipsa impreuna cu radacinile lor.Acestea sunt implantate in os in locul dintilor pierduti, fara a fi necesara utilizarea dintilor sanatosi adiacenti. Implanturile cu dinti ficsi are loc intr-o singura zi.Fiecare metoda de implant dentar are caracteristici organizatorice si tehnici specifice si o anumita succesiune de actiuni si termene. 

 

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 31 articole .In curand si alte noutati.

Lasă un răspuns