Fierea (un suc digestiv secretat de ficat) este stocata in vezicula biliara, de unde apoi urmeaza sa fie eliberata in duoden, contribuind la descompunerea grasimilor aduse in organism prin alimentatie. Cand apare o alterare functionala – mai precis o incetinire – a mecanismului de eliminare a fierii, vorbim de dischinezie biliara. Aceasta afectiune benigna raspunde foarte bine la tratamentele cu diverse vegetale. Pentru ameliorarea acestei boli, medicina naturista face adevarate minuni.
Trei leacuri cu eficacitate garantata
1. Unul dintre remediile de baza este volbura. Planta foarte uscata se piseaza bine, pana se face praf. Dimineata, pe stomacul gol, se ia cate un varf de lingurita de amestec de pulbere de volbura si miere de salcam.
2. Un alt amestec este sucul de ridiche neagra cu miere. Se amesteca un litru suc de radacinoasa cu 250 g miere poliflora. Se consuma trei-sase linguri pe zi, in functie de toleranta, intre mesele principale. Termenul de valabilitate al preparatului este de trei zile la temperatura camerei sau o saptamana la frigider. Tratamentul se urmeaza o perioada de cel mult trei luni.
3. O alta terapie se bazeaza pe citrice. Se ia o jumatate de kilogram de lamai si aceeasi cantitate de mandarine. Se spala bine fructele, se storc, iar sucurile se amesteca cu ceaiul obtinut din coji, care se prepara foarte concentrat. se adauga doua linguri de miere de salcam. Se beau in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cam doua-trei paharele, ca toiurile, din acest preparat. Dupa o jumatate de ora se poate lua micul dejun. Cura se urmeaza vreme de trei saptamani.
Papadia da rezultate
Se cumpara de la plafar o punga cu radacinile acestei plante. Se pune o lingurita de parte vegetala la o cana cu apa rece. Se lasa la macerat peste noapte, iar a doua zi se incalzeste pana incepe sa fiarba, apoi se filtreaza. Se bea jumatate de cantitate cu 30 de minute inainte de micul dejun, restul la 30 de minute dupa masa. In plus, se consuma papadie in fiecare primavara si sub forma din ceai de frunze proaspete, de salata amestecata cu morcovi si iaurt, se rontaie tijele proaspete ca atare, cate cinci-sase pe zi, timp de doua saptamani. Se evita grasimile, prajelile si legume uscate.
Lasă un răspuns