Diversitatea camioanelor

posted in: Comunicate de presa | 0

Camionul este un autovehicul utilizat in special pentru transportul marfurilor.

Aceste autovehicule, pentru a fi utilizate, trebuie sa fie in conformitate cu reglementarile mai ales pentru greutatea maxima admisa a incarcaturii care este de peste 3,5 tone. Caracteristicile ce le diferenteaza de celelalte vehicule sunt axele largi si dimensiunile mari astfel ca o licenta de specialitate este necesara pentru conducator avand reglementari de traffic diferite. Echipamentele specifice camioanelor sunt macaraua auxiliara, lift hidraulic, cabina dubla si PTO.

In functie de marfa transportata exista mai multe tipuri de camioane.

Camionul de tip cisterna – este un tip de camion care este utilizat pentru transportarea de lichide, gaze sau pulbere, pentru industria chimica, alimentara, etc.
Basculanta sau autobasculanta – este un utilaj folosit in constructii in lucrarile publice si autostrazi pentru transportarea marfurilor cum ar fi nisipul, piatra, pulbere, pamant…Exista mai multe tipuri de basculanta: 4×2, 4×4, 6×2, 6×4…

Utilitara frigorifica – un astfel de camion este folosit pentru transportarea marfurilor perisabile pe distante lungi fiind echipat cu un corp izolat si un generator. Alte produse transportate de acest tip de camion sunt produsele chimice sau alte materiale sensibile la schimbarile de temperatura sau care necesita temperaturi constante. Temperatura din aceste camioane poate fi pastrata de la -25 de grade la +25 de grade.

Ampliroll – este un sistem industrial de caroserie detasabile, un sistem de brat articulat, care permite unui camion sa se potriveasca diferitelor corpuri, in functie de necesitati, pentru toate volumele de la 3 la 50 m³ (consolidate si standard).

Platou – este un vehicul de tip platform care este folosit pentru transportarea produsele cu dimensiuni variabile. Panourile laterale montate in jurul camionului sunt folosite pentru mentinerea mai bine a bunurilor transportate.

Furgoneta – este un tip de camion amenajat cu diferite materiale in functie de utilizarea acesteia. Furgonetele pot fi refrigerate pentru carne sau pot avea rafturi ajustabile/pliante, dulapuri glisante astfel incat aceste furgonete sa fie flexibile in functie de materialele transportate.

Camion container, bena/transportator agabaritic, portvehicul – sunt folosite pentru incarcaturi cu gabarit depasit

Macaraua auxiliara – este un tip de vehicul prins de platou foarte compacta, usor de manipulat, fiabila si poate ridica pe verticala si pe orizontala sau poate descarca echipamentele mari.

Camion pentru bovine – este un utilaj special creat pentru transportarea animalelor, echipate cu podele anti-alunecare, partitii mobile, un sistem de adapare si de un sistem de ventilatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *