Dotarea unui cabinet stomatologic: echipamentele de baza

22/01/2019 | Autor: | Adaugat in categoria Stomatologie

In vederea deschiderii unui cabinet dentar, se impune, pe langa actele necesare, in vederea functionarii optime, dotarea cu aparatura de baza pentru functionarea cabinetului stomatologic. De asemenea, conform legislatiei in vigoare, nu pot lipsi anumite materiale si piese de instrumentar specifice.

Pentru urmărirea respectarii cerintelor in privinta dotarii minime, cabinetul va fi verificat de catre un inspector numit de catre C.M.D.R. Numai ulterior trecerii cu succes a inspectiei, cabinetul va functiona in conformitate cu standardele legale.

Oricum, din ratiuni practice, mai mult ca sigur vei aloca foarte multi timp amenajarii cabinetului. Un spatiu amenajat eficient se traduce,in primul rand,in acces foarte usor la aparatele cel mai des folosite, ceea ce duce la eficientizarea muncii.

Care sunt ehipamentele medicale de baza pentru dotarea unui cabinet stomatologic, vei afla citind in continuare.

1.Unitul stomatologic – piesa de rezistenta a oricarui cabinet dentar, acesta trebuie sa fie dotat cu cel putin doua piese terminale.

2. Fotoliul dentar–alege un model ergonomic, comod, astfel incat pacientul sa nu simta un disconfort in plus in timpul lucrarilor dentare.

3. Tensiometrul si stetoscopul – aceste doua aparate nu trebuie să lipseasca din trusa de urgenta a unui cabinet de medicina dentara.

4. Lampa de fotopolimerizare, desi optionala, face parte din dotarea de baza a unui astfel de cabinet, fiind unul dintre cele mai utilizate aparate in domeniu.

5. Tot optional, dar recomandat pentru bunul mers al lucrurilor intr-un cabinet dentar este si aparatul pentru detartraj cu ultrasunete. Metoda cu ultrasunete este cel mai des intalnitain cabinetele de stomatologie in prezent, fiind mult mai eficientain comparatie cu cea manuala. Detartrajul cu ultrasunete asigura o curatare optima a suprafetelor dentare fara a leza dentura, contribuind, in acest fel, la pastrarea sanatatii orale.

O importanta deosebita va trebui sa acordati consumabilelor stomatologice, deoarece calitatea materialelor stomatologice este esentiala in acordarea unor servicii medicale de inalta clasa.

Daca inca nu ai gasit un furnizor de incredere, care sa te ajute in acest proces, saiti ofere consultantasi sa gaseasca solutii viabile la problemele pe care le poti intampina, Medizone este alaturi de tine. Prezento piata deosebit de competitiva de mai bine de treisprezece ani, recunoscut pentru comercializarea de consumabile medicale, instrumentar si aparatura medicala, Medizone, magazin medical online, a ajuns un nume de referinta, devenind “partener in sanatate” pentru mii de clienti, preponedrent profesionisti din domeniul medical. Acest deziderat a fost atins prin optarea pentru calitate, ca si crez, adaptarea la nevoile clientilor si tratarea acestora cu respectul pe care il merita.

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Articolul n-a primit niciun vot inca. Fiti dvs. primul care-l voteaza!)
Încarc...

Autor:

Acest autor a publicat 44 articole pana in prezent.

Adauga un raspuns

Ultimele articole adaugate:


18/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Auto

Ca masina ta sa functioneze perfect trebuie sa aiba parte de piese de buna calitate. Performanta acesteia mai depinde si de verificarea si de inlocuirea componentelor defecte sau uzate. O …

06/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Sanatate

Condițiile ideale pentru un implant dentar Fast & Fixed sunt o falcă complet edentuloasă, fără inflamații și chisturi în cavitatea bucală și un volum suficient de os al maxilarului. Însă, un pacient nu …

06/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Cumparaturi

Jurnalul sau agenda este un accesoriu simplu, dar indispensabil pentru multe persoane. Poti cumpara jurnale si agende elegante din magazinul online Pravalia-cu-Surprize.ro. Jurnalele si agendele prezentate in sortimentul magazinului online, te uimesc …