Dozator apa – mod de utilizare

posted in: Casa si Gradina | 0

In general dozatoarele de apa satisfac nevoia de racire sau incalzire a apei plate.

Acestea pot reprezenta astazi o solutie pentru multe dintre gospodarii. De asemenea dozatorul de apa poate genera un plus de confort in birouri ori in spatiile publice. Apa plata poate fi consumata la temperaturi diferite gratie dozatoarelor de apa.

De obicei, dozatorul de apa are capacitatea de a raci apa imbuteliata in bidoane special concepute acestui scop. Bidoanele de apa pentru dozatoare sunt fabricate de regula din material plastic.

Dozatorele de apa pot fi de mai multe feluri. Ele se diferentiaza atat din punct de vedere al sistemelor de racire cat si din punct de vedere al dimensiunilor. Astfel dozatorul de birou este mai mic comparativ cu cel de podea. Pentru racirea apei plate dozatoarele de apa folosesc de obicei doua sisteme. Cel mai comun este dozatorul electronic ce utilizeaza sistemul de raciere Peltier. Un alt sistem de racire este cel cu freon intalnit in cazul dozatoarelor cu compresor ce urmeaza cu fidelitate principiul de functionare al frigiderelor.

Achizitionarea unui dozator de apa implica de regula o atenta documentare a caracteristicilor tehnice in raport cu nevoile specifice ale fiecarei persoane in parte. Dupa achizitionarea acestuia, punerea sa in functiune va implica respectarea riguroasa a unor sugestii, de regula mentionate in cartea tehnica a produsului. In raport cu modelul de dozator apa achizitionat instructiunile de urmat pot fi diferite. Astfel, spre deosebire de dozatoarele electronice, in cazul dozatoarelor cu compresor poate exista un timp mai mare de repaus in pozitie verticala, pana la momentul pornirii acestora.

In general in cazul dozatorului electronic, punerea sa in functiune implica doar cativa pasi. Dupa despachetarea sa din ambalaj, dozatorul de apa trebuie asezat corespunzator, astfel incat exploatarea sa sa fie conforma. Dozatorul necesita o pozitie verticala si de regula cat mai aproape de o sursa de curent pentru accesul facil la alimentarea cu energie electrica. Inainte de pornirea sa, dozatorul va necesita montarea bidonului de apa plata. Dupa accea se vor actiona pe rand butoanele montate in spatele dozatorului de apa.

Dozatorul de apa cu compresor este un model ce implica atentie sporita inaintea activarii sale. Pentru a functiona optim dozatorul necesita de asemenea o amplasare verticala si timp de repaus in vederea pozitionarii corespunzatoare a freonului in instalatia de racire.

Dupa aceea dozatorul de apa se va putea racorda la reteaua de energie electrica. Si in cazul acestor modele de dozatoare este nevoie a se evita pornirea lor fara bidonul de apa plata montat in spatiul special destinat acestui scop. Fixarea bidonului va fi ultima operatie inaintea activarii sale de la butoanele situate in spatele acestuia.

Respectarea instructiunilor mentionate de producator contribuie pozitiv la punerea in functiune a dozatoarelor de apa.

dozatoare-de-apa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *